Kayserili yüzücüler Bob Bowman’ın testinden geçti

ABD’li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman, Yüzme Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Erdem Sezer ve Milli Takım Yüzme Antrenörlerinden Erkan Mutlu ile birlikte Kayseri’ye geldi.

Kayserili yüzücüler Bob Bowmanın testinden geçti
04 Ekim 2013 Cuma 11:19 tarihinde eklendi, 2.204 kez okundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yüzme sporunda Türkiye’de teknik bir heyet oluşturma amacıyla görüşmelerini sürdürdüğü ABD’li Olimpiyat Şampiyonu yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman, Yüzme Federasyonu Milli Takımlar Menajeri Erdem Sezer ve Milli Takım Yüzme Antrenörlerinden Erkan Mutlu ile birlikte Kayseri’ye geldi.

    Bowman, bakanlığının olimpiyat adayı ve 2016 Rio Olimpiyat oyunlarına hazırlanan bir ülke olan Türkiye’de tüm branşlarda en teknik destekleri alma projesi ile Kayseri’ye 1 günlük teknik ziyaret yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzundaki gördüğü ortam ve gösterilen ilgiden oldukça etkilendiğini söyledi.

    Kısa bir süre önce Ankara’ya tayini çıkan ve izinde olmasına rağmen gelen teknik heyeti yalnız bırakmayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Metin Özen ile 3 yıllık bir yüzme projesi ile Kayseri’ye gelen ve yaklaşık 4 aydan beri çalışmalarını sürdüren İtalyan Yüzme Antrenörü Corrado Rosso’da ABD’li Yüzme Antrenörü Bob Bowman ile yakından ilgilendi.

    ABD’li Yüzme Antrenörü Bob Bowman, Kayseri’de gördükleri ile ilgili şunları aktardı:

     "Kayseri’de beklediğimden çok daha iyi bir ortamda bu sporun yapılıyor olması beni fazlasıyla memnun etti. Yüzme sporuna gönül verenlerin gelişimi için ihtiyaç duydukları her şeyin şu anda Kayseri’de mevcut olduğunu gördüm. Ortam beklediğimden daha iyi çıktı. Türkiye’de bu seviyede tesisler ve imkanlar sporculara sunulduğu, aynı zamanda doğru antrenman programları uygulandığı sürece yüzme sporunda da başarılar zamanla gelecektir. Tabi başarılara 1-2 yıl içerisinde ulaşırız dersek kendimizi kandırırız. Uluslararası başarılar en erken 6-8 yılda gelebilir. Kayseri’deki yüzücüleri belirli testlere tabi tuttuktan sonra sporcu seçimini yapacağız. Seçilen sporcular Amerika’da benim uyguladığım antrenmanlara katılacaklar. Raporumu Amerika’ya döndükten birkaç gün sonra Yüzme Federasyonuna bildireceğim. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile sporcuların durumlarını görüşüp davet edilecek sporcularla irtibat kurulması sağlayacağım.”

TÜRKİYE’DE İLK ETAPTA TEKNİK HEYET OLUŞTURACAĞIZ

Türkiye’de yüzme sporunda uzun vadede başarı elde etmek için ilk etapta teknik bir heyet oluşturmaya çalışacaklarını kaydeden Bowman, “Yüzme sporunda başarı için uzun vadede projelerimiz var. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Yüzme Federasyonu ile ilk etapta 2016 yılı ve daha sonrasında ise ve 2020 Olimpiyat oyunlarına kadar ikili bir anlaşmamız bulunuyor. İlk etapta Türkiye’de Türk ve yabancı antrenörlerden oluşan teknik bir heyet oluşturma çabasındayız. Bu teknik heyet bölgesel olarak Türkiye’nin değişik lokasyonlar da seçmelerini yapacak, yüzme branşının daha yaygın bir branş haline gelmesi yönünde çalışmalarını yürütecektir. Yüzme sporu uzun soluklu bir spor dalıdır. Büyük başarılar uzun süreli ve programlı çalışmaların neticesinde elde edilmiştir.” diye konuştu.


CİHAN