Kayseri'nin kültürel mirası ve yurtlar

Kayseri kültürel mirası, tarihi çarşıları, modern alışveriş merkezleri, müzeleri, milli parkları, spor merkezleri

Kayserinin kültürel mirası ve yurtlar
04 Mayıs 2016 Çarşamba 16:53 tarihinde eklendi, 1.811 kez okundu.

Kayseri kültürel mirası, tarihi çarşıları, modern alışveriş merkezleri, müzeleri, milli parkları, spor merkezleri ve üniversiteleriyle ülkenin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Bir milyondan fazla nüfusu ile Türkiye'nin yedinci büyük, İç Anadolu'nun ise Ankara'dan sonra ikinci büyük şehri olan Kayseri'de ikisi vakıf, ikisi devlet olmak üzere 4 üniversite bulunuyor. 70 binden fazla öğrencinin eğitim gördüğü kentte,  sosyal ve kültürel açıdan her türlü olanak bulunuyor. Modern bir şehir olan "Kayseri yurtlar", pansiyonlar, oteller ve diğer konaklama seçenekleri bakımından oldukça zengin. Eğitim gören öğrenciler için rahat bir şehir olan "Kayseri erkek yurtları" ve kız yurtları kaliteli hizmet sunuyor.


Kayseri imar planlaması ve  şehircilik açısından Türkiye'de örnek gösteriliyor. Tarihi İpek Yolu güzergahında olan Kayseri, ticaret ve sanayi merkezi konumunda. Tabii güzelliklerinin yanında çok zengin tarihi eserlere sahip olan Kayseri'de gezilip görülmesi gereken pek çok yer bulunuyor. Bunların başında Selçuklu ve Osmanlı dönemine ait eserler geliyor.


Kayseri her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret ediliyor.


Gezilecek yerler arasında Kayseri, Zamantı, Yeşilhisar ve Develi Kaleleri, Kölük Camii ve Medresesi, Hacı Kılıç Camii ve Medresesi, Ulu Cami ve Kurşunlu Camii gibi bir çok tarihi cami ile Gevher Nesibe Şifahanesi (Tıp Müzesi), Ağırnas Yeraltı Şehri, Soğanlı Harabeleri, Kapuzbaşı Şelalesi ve Arkeoloji Müzesi bulunuyor. Ülkenin en büyük kapalı çarşılarından biri olan kapalı çarşısı da gezilip görülmesi gerekiyor. Kayseri’nin sembolü haline gelen Erciyes, dağcılık ve kış sporları merkezleri arasında yer alıyor.
Kayseri mantısı, sucuğu ve pastırmasıyla ünlü.


Üniversite kenti olan Kayseri'de Erciyes, Abdullah Gül, Melikşah ile Nuh Naci Yazgan Üniversiteleri bulunuyor. 70 bin civarında öğrencinin eğitim gördüğü Kayseri, misafirperverlik açısından öğrenciler için oldukça güzel bir şehir.


Öğrenciler, bir yandan kaliteli eğitim alırken diğer yandan sosyal, tarihi ve kültürel zenginlikleri de tanıma fırsatı buluyor.


Üniversite eğitimi için Kayseri'yi tercih eden öğrencilerin rahat ders çalışıp, kalabileceği, internetten servise, yemekten güvenliğe kadar  her türlü imkanın yer aldığı yurtların fiyatları diğer şehirlerle benzerlik taşıyor.
'Kayseri'de yurtlar'ın dışında, apart daireler ve kiralık evler de bulunuyor.


Kayseri'de öğrenciler sıklıkla devlet ve özel yurtları tercih ediyor. "Kayseri kız yurtları" ve erkek yurtlarının ücretleri sağladıkları imkanlara göre değişiklik gösteriyor.