Kayserispor, en kötü sezonlarından birini yaşıyor

Kayserispor Süper Lig’deki 9 yıllık tarihinde en kötü sezonlarından birisini yaşıyor.

Kayserispor, en kötü sezonlarından birini yaşıyor
30 Aralık 2013 Pazartesi 11:15 tarihinde eklendi.
Daha önce ligde önemli bir başarı grafiği çizen Sarı-kırmızılı ekip, Süper Lig’e yükseldiği 2004-2005 sezonunda sıkıntılı günler yaşamıştı. Bugün yine gelinen noktada benzer sorunu yaşıyor.
 
Kayserispor, bu sezon ligin ilk yarısındaki son maçta deplasmanda Fenerbahçe’ye 5-1 mağlup oldu. Sıkıntılı günler geçiren Sarı-kırmızılı takım, alınan farklı mağlubiyetten sonra moraller iyice bozuldu. 
 
17 maçta sadece 2 galibiyet alabilen takım, 6 maçı beraberlikle tamamladı. 9 maçı kaybetti. Kayserispor, rakip kalelere 13 gol attı ve kendi kalesinde 28 gol gördü. 12 puan toplayabildi.
 
 Kayserispor, ligde benzer sıkıntılı dönemi 2004-2005 sezonunda da yaşadı. Lige çıktığı ilk yıl istediği başarıyı ortaya koyamayan ekip, o sezonda ligin ilk 17 haftası tamamlandığında 11 puan toplayabilmişti. Ligin ilk yarısını yine 17’inci sırada tamamlayan sarı-kırmızılı takım, 3 galibiyet aldı, 2 maçı beraberlikle sonuçlanmıştı. 12 mağlubiyet alırken, 21 gol attı ve kalesinde 39 gol gördü. 
 
Kayserispor’un yaşadığı sıkıntılı sezonlardan birisi de geçen yıldı. Geçen yılın ilk yarısında beklenen başarıyı gösteremeyen Kayseri ekibi, ligin ilk 17 haftası sonrasında 19 puan toplamıştı. Ligin ilk yarısını ise 15’inci sırada tamamlamıştı. Bu sonuçlardan sonra Kayserispor’da teknik direktör Robert Prosinecki dönemi başlamıştı. Takım Prosinecki ile yükseliş yakaladı. 34 hafta sonrasında ligi beşinci sırada tamamlayan Kayserispor, 15 galibiyet alırken, 7 maçı beraberlikle sonuçlandı. 12 mağlubiyet aldı ve 52 puan toplayabildi. 
 
Kayserispor’un yaşanan bu sıkıntılar sonrasında ligin ikinci yarısı öncesinde önemli kararlar alması bekleniyor. Bazı futbolcularla yollarını ayırabilecekleri gibi önemli transferlerinde yapılacağı ifade ediliyor. 

CİHAN