Kaza geçirdi gay oldu

120 kiloluk rugby oyuncusu Chris Birch'ün hayatı antrenman sırasında geçirdiği trajik bir kaza ile değişti

10 Kasım 2011 Perşembe 10:31 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

 

 
Telegraph'da yer alan habere göre, o dönemde kız arkadaşıyla evlilik hazırlıkları yapan Birch felç geçirerek bir süreliğine komaya girdi. Ancak Birch için asıl değişim uyandıktan sonra yaşandı. Çünkü 26 yaşındaki Birch uyandığında artık kadınlardan değil hemcinslerinden hoşlandığını farketti ve eşcinsel oldu.
 
Nişanlısından ayrılarak düğününü iptal eden Birch tüm yaşantısını değiştirdi. Spordan nefret etmeye başladığını söyleyen Chris Birch, rugby oynamayı ve bankadaki işini de bıraktı. Birch her hafta sonu erkek arkadaşlarıyla buluşarak maç izlemek gibi alışkanlıklarını da bir kenara bıraktı. 
 
"Artık kadınlar ilgimi çekmiyor. Kesinlikle eşcinselim. Daha önce hiçbir erkekten hoşlanmamıştım ve gay arkadaşım olmamıştı." diyen Birch bu değişimden memnun olduğunu ve hayatında hiç olmadığı kadar mutlu hissettiğini belirtiyor.
 
Saç tasarımı eğitimi alan Birch'in yeni mesleği kuaförlük. 19 yaşındaki erkek arkadaşıyla beraber yaşamaya başlayan eski rugby oyuncusunun bu durumu herkesi şaşırtsa da tıp tarihinde felç sonrası böyle köklü değişimler yaşayan ilk hasta değil.
 
"BEYİN YENİDEN ŞEKİLLENİYOR"
 
Felç Derneği sözcüsü Joe Korner; "Felç anında beyine kan gitmesinde sorun yaşanıyor ve beyinde oksijensizlik başlıyor. Bunun sonucunda beyin hücreleri ölüyor ve beyin zarar görüyor. Ancak beyin o kadar inanılmaz bir organ ki buna da derhal adapte oluyor ve yeni nöral bağlantılar kuruyor, yeni yollar buluyor ve çalışmaya devam ediyor. Bu yeni nöral bağlantılar kişinin yeni bir lehçe ile konuşmasına ya da farklı cinsel tercihler yapmasına neden olabiliyor." dedi.