Kaza sonrası can pazarı

İzmir'de, Bornova'dan kent merkezine girişin sağlandığı Ankara Caddesi'nde, biri TIR beşi otomobil, altı aracın karıştığı zincirleme kazada takla atıp önündeki araca çarptıktan sonra yan dönen otomobilde bulunan üç kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedaviye alındı.

Kaza sonrası can pazarı
17 Nisan 2014 Perşembe 12:32 tarihinde eklendi.
Kaza, Ankara Caddesi, Sirgeli kavşağı yakınlarında bugün saat 10.00 sıralarında meydana geldi. Bornova'dan kent merkezine girişte kullanılan yolda işe gidenler nedeniyle trafik yoğunluğu yaşandı. Eğimli yolda hızla ilerleyen Nihat Çevik yönetimindeki 35 GA 5228 plakalı otomobille araç yoğunluğunu görünce ani fren yaptı. Kontrolden çıkan otomobil, savrulup yandaki bir TIR'a çarptıktan sonra takla attı. Hızını alamayan otomobil, ardından da Osman Akdağ'ın kullandığı 35 DB 2568 plakalı otomobile arkadan çarpıp yan döndü. Arkadan gelen üç otomobil daha duramayıp kaza yapan araçlara çarptı.
 
OTOMOBİLDE SIKIŞTILAR
 
Kaza nedeniyle, Ankara Caddesi'nde kent merkezi yönüne doğru trafik durdu. Kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. 35 GA 5228 plakalı otomobilde sıkışan Nihat Çevik, eşi Çiğdem Çevik ve ismi öğrenilemeyen bir kadının kurtarılması için AKS 110 ekiplerinden yardım istendi. Kaza yerine gelen ekipler, yan dönen otomobilin tavanını hidrolik çelik makaslarla kestikten sonra yaralıları çıkarttı. Yaralılardan Çevik çifti Ege üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, aynı otomobildeki diğer kadın ise Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çiğdem Çevik'in durumunun ağır olduğu öğrenildi. Hurda yığınına dönen otomobille kazaya karışan diğer araçların kaza yerinden kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından cadde yeniden trafiğe açıldı. 
 
'ÖNLEM ALINMALI'
 
Aynı noktada daha önce de defalarca trafik kazası yaşandığını aktaran Orhan Elçi, "Yan dönen otomobil hızlı geliyordu. Kontrolden çıkınca tekerlekleri yerden kesildi takla attı ve yan döndü. Burası tehlikeli bir nokta. Bornova yönünden gelen araçlar, trafik sıkıştığında önünü göremiyor. Buna bir önlem alınmalı" diye konuştu. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

DHA