Kazak-Türk Liselerinden Kazakça şöleni

Kazak- Türk Eğitim Vakfı (KATEV) tarafından Kazakistan genelinde düzenlenen Kazak Dili Olimpiyatları’nda dereceye giren 28 öğrenci, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çimnkent DevKazak- Türk Eğitim Vakfı (KATEV) tarafından Kazakistan genelinde düzenlenen Kazak Dili Olimpiyatları’nda dereceye giren 28 öğrenci, Süleyman Demirel Üniversitesi, Çimnkent Devlet Üniversitesi ve Hoca Ahmet Yesevi Üniveristesi’nde burslu okumaya hak kazandı. Olimpiyatların ödül töreni Astana’da yapıldlet Üniversitesi ve Hoca

Kazak-Türk Liselerinden Kazakça şöleni
19 Nisan 2014 Cumartesi 14:53 tarihinde eklendi.

7 ile 11. sınıflar arasında düzenlenen Kazak Dili Olimpiyatlarında ülke genelinde bin den fazla okuldan 5 bine yakın öğrenci yarıştı. Sanat, müzik, edebiyat, şiir ve bilim dallarından oluşan beş ana dalda yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrenciler, çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan KATEV Başkan Mesut Ata, Jarkın Bolaşak Olimpiyatı’nın asıl amacının Kazak Dili’ni geliştirmek olduğunun altını çizdi. “Dil bir milletin en büyük zenginliğidir.” diyen KATEV Başkanı, Kazakistan’da 130’a yakın farklı milletin yaşadığını, düzenlenen bu tür yarışmalar ile devlet dili Kazakçanın birleştirici rol oynayacağını ifade etti.

Öte yandan, dereceye giren Rus öğrencilerin sahnedeki Kazakça performansları ve Somalili iki öğrencinin Kazakça şarkı söylemeleri seyircilerden büyük alkış alırken, ortalama on bin dolarlık burs kazanan öğrencilerin sevinci dikkat çekti.

KATEV’E SONSUZ TEŞEKKÜRLER

Kazakistan Parlamentosu milletvekillerinden Aldan Zeynollaulı, ödül töreninde yaptığı konuşmada, Kazakistan’da faaliyet gösteren Kazak-Türk Liseleri’ne ve bu liselerin bağlı bulunduğu KATEV'e teşekkür etti. Kazak ve Türk halkının kardeş ve dost halklar olduğunun altını çizen Zeynollaulı, Kazak Dili’ni ve Kazakistan bayrağını yüceltmek için sürekli beraber çalışacaklarını söyledi.

YÜREĞİ ENGİN BU ÖĞRETMENLER BÜYÜK İŞLERE İMZA ATIYOR

Kazakistan Senatosu milletvekillerinden ve aynı zamanda Kazakistan Yazarlar Birliği Başkanı Nurlan Orazalin de programda yaptığı konuşmada, Kazakistan’a ve Kazak Dili’ne büyük katkı sağlayan Kazak-Türk Liseleri’nin ve öğretmenlerinin büyük işlere imza attığını söyledi. Kazak Dili’nin, Kazakların özü olduğunun altını çizen Orazalin, "Bugün bu muhteşem programda milletimizin özü olan Kazak Dili'ni yad edip saygı gösteren, koca yürekleri ve engin gönülleriyle Kazakistan’ın bütünlüğü için halkımızın geleneklerini muhafaza ederek, devletler muvazenesinde bir millet olarak tanıtmak amacıyla ferasetle çalışan, kökü bir, kaderi ortak olan Türkiye’den gelen can kardeşlerimize teşekkür ederim.” dedi.


CİHAN