Kazasız Kul Olmaz ekibi bir ilki gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Sanat tarafından sahnelenen Kazasız Kul Olmaz tiyatro oyunu, iş ve trafik kazalarına dikkat çekmek adına bayram boyunca trafik kazaları ve trafik kurallarına uyma alışkanlıklarıyla ilgili çeşitli araştırmalarda bulundu.

Kazasız Kul Olmaz ekibi bir ilki gerçekleştirdi
25 Eylül 2016 Pazar 22:11 tarihinde eklendi.
İstanbul Gelişim Sanat tarafından sahnelenen Kazasız Kul Olmaz tiyatro oyunu, iş ve trafik kazalarına dikkat çekmek adına bayram boyunca trafik kazaları ve trafik kurallarına uyma alışkanlıklarıyla ilgili çeşitli araştırmalarda bulundu.
 
Metrobüs’te Şiddet
 
 "Kaza, yolculardan birinin metrobüs şoförüne şemsiye ile müdahale etmesiyle meydana geldi. 
Trafik kazalarına   ve kurallarına dikkat çeken  Zahrettin Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu
 
Çelik;Bir  bayrama daha geride  bıraktık  bazıları için sevinç bazıları için hüzne, kedere  dönüştü. Ülkenin kanayan yarası oilan trafik kazalarına dikkat çekmek adına dünyada bir ilke imza atan Kazasız Kul Olmaz ekibi, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü'nün  izniyleeğitsel amaçlı bir trafik kontrolü yaparak, sürücülere ünlülerin trafik kazalarıyla ilgili duygu düşüncelerini içeren broşürler dağıttılar.
 
yazarı ve yönetmeni Zahrettin Çelik,Sanat Danışmanlığını Şevket Çoruh ve  Vatan Şaşmaz Proje Danışmanlığını  Av. Zeki SadunoğluAli Yücel Güler, Oktay Gündoğdu ve Av. Adnan Tüzün Mehmet Ali Nalbant Yusuf Erbaş üstlendi.
 
 Etkinliğe;  , Ali Yücel Güler, Piramit İş Güvenliği ve Motosella HasanB. Turhan katılım sağladılar.
Etkinlik süresince bazı sürücülerin sevgi göstergesi olarak el salladıkları ve etkinliği yol kenarından dakikalarca hayranlıkla izledikleri dikkat çekti.
 
"KAZASIZ KUL OLMAZ" İçin "ÜNLÜLERİN YORUMLARI"
 
Zihni Göktay: Trafik terörü, dikkatsizlik, bilgisizlik, bencillik bir araya gelince   kaza  kaçınılmaz olur. Sağlık dolu mutlu ve kazasız yollar dilerim.
 
Yonca Evcimik: Bırak yetişeceğin yere 5 dakika geç git ama diğer insanların can güvenliğini tehdit etme. Sadece insanların değil, hayvanlarında canına sahip çıkalım.
 
Zafer Peker : Kazasız Kul Olmaz oyununu çok önemsiyorum. Özellikle iş ve trafik kazalarına, ilkyardıma katkı sağlaması bu güne kadar yapılmamıştır ve çok önemli bir eksiği kapatmaktadır.  
 
Yıldız Asyalı:  Trafik kazaları çok canlar yakmakla kalmayıp ,dikkatsizlikler devam etmekte...Kazanın bile bile yapılıyor olması da cabası...Kazasız kul olmaz ama hatalar tekrarlanırsa kazalar bitmez 
 
Açelya Elmas:  Son sürat araba kullanmak, birbirine yol vermemek, karşıdan karşıya gecen birini görseler bile frene dokunmayı zül görmek, artık trafikte sık sık gördüğümüz şeyler.
 
Sürücüler, uygulamadan çok memnunlar
 
CNN Türk'ün canlı yayınladığı etkinliktesürücüler, uygulamadan çok memnun kaldıklarını ve bu kazaların minimuma indirilmesinde çok etkili olacağını söylediler.
 
Etkinliğin devamı istiyor musunuz sorusuna ise:
 
“Tabii ki! Bu geç kalınmış bir konudur. Her bayramda birçok hayatın bu kazalarda sönüp gitmesinden üzüntü duyuyoruz. Bu durumun artık bir an önce düzelmesi gerekir" şeklinde yorumlarda bulundular.
 
Kazaların Sosyolojik ve Psikolojik  Profili Çıkarıldı
 Zahrettin Çelik ve ekibi, kendi keşifleri olan özel yöntemlerle bayram boyunca kavşak ve tali yollarda trafik gözlemleri yaptılar ve ortaya çarpıcı veriler çıktı. Bu güne kadar ülkenin eğitimine neler katmış olduklarını Sayın Zahrettin Çelik’ten öğrenelim.
 
Çelik; “Bayram boyunca İstanbul gibi yoğun bir şehrin kavşak ve tali yollarında kazaların nedenlerini kurum ve kuruluşların  sayesinde araştırdık ve araştırmaya devam ediyoruz. Türkiye de ilk defa kazaların psikolojik ve sosyolojik haritasının profiliniçıkarıyoruz.  Pilot il olarak da İstanbul’u seçtik. Araştırma başlıklarımıza bazı örnekler verecek olursak; kimler emniyet kemeri kimler kullanıyor;en çok hangi saat ve mevsimde; en çok hangi modeldeki, renkteki ve araç yaşındaki sürücüler; sürücülerin mesleğive yaşı gibi bir çok ölçütü temel alarak çalışmamızı 39 ilçede gerçekleştirdik. Ayrıca 142 destekçi firma sayesinde bu projeyi yürütüyoruz. Hepsine bu eğitsel farkındalık projesine katkı sağladıkları için ekibim adına müteşekkirim. Hepsine geleneksel hale getirdiğimiz “İyilik Ödülleri “ takdim edildi.” Dedi.