Kazdağları alev alev yanıyor

Rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamayan ve giderek büyüyen yangının 150 hektarlık alanda etkili olduğu bildirildi. Havanın kararması nedeniyle yangına sadece karadan aralıklarla müdahale edilebiliyor.

Kazdağları alev alev yanıyor
10 Eylül 2012 Pazartesi 23:07 tarihinde eklendi.

Orman yangınını söndürme çalışmalarını yerinde inceleyen Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının ilk belirlemelere göre 150 hektarlık alanda etkili olduğunu söyledi.

 
Rüzgarın çok etkili olduğunu, Kalabak ve Tepeoba köyleri açısından büyük risk oluşturduğunu ifade eden Turhan, şöyle konuştu:
 
“Arkadaşlar elinden gelen çalışmayı yapıyor. Maalesef rüzgar ve havanın kararması nedeniyle uçaklarımız kalkmıyor. Şu anda mal ve can kaybı açısından ciddi bir sıkıntı yok. Arkadaşlar çalışmalarını devam ettiriyorlar.”
 
Balıkesir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş ise yangına karadan 50 arazöz ve 10 iş makinesi ile müdahale edildiğini belirterek, havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye son verildiğini söyledi.
 
Talepleri üzerine İzmir, Bursa ve Çanakkale'den desteklerin gelmeye devam ettiğini dile getiren Ateş, “Rüzgar izin verdiği anda yangını söndürmek için var gücümüzle müdahaleye hazırlığımızı yapmış durumdayız. Zaman zaman rüzgarın aşırı olması nedeniyle helikopter ve uçakların çalışamadığı anlar da oldu” dedi.
 
Öte yandan Havran'ın Tepeoba ve Kalabak köyü sakinleri, orman yangını nedeniyle köylerin üzerine duman çökmesi ve yangının konutlara ulaşma ihtimaline karşı bazı eşyalarını alarak evlerini terk etti.
 
Jandarma ekipleri, zaman zaman yaptıkları anonslarla köylerin boşaltılması konusunda çağrıda bulunuyor.
 
Yetkililer, yangının devam etmesi durumunda uçak ve helikopterlerin sabahın ilk ışıklarından itibaren tekrar söndürme çalışmalarına katılacağını bildirdi.