Kazıda heyecanlandıran bulgu

Kastamonu'nun Taşköprü İlçesi'nde Pompeiopolis Antik Kenti'nde sürdürülen kazı çalışmalarında, Milattan Sonra 1 veya 2'nci yüzyıla ait olduğu sanılan bir yazıt bulundu.

Kazıda heyecanlandıran bulgu
24 Ağustos 2013 Cumartesi 17:09 tarihinde eklendi.
Uzmanlar ve arkeologlar tarafından Efes Antik Kenti'nin ve Gaziantep'teki Zeugma'nın benzeri olarak nitelendirilen Taşköprü İlçesi'ndeki Pompeiopolis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları 8'inci yılında sürüyor. Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan'ın daveti üzerine kazı alanını ziyaret etti. Vali Bektaş, kazı başkanı Prof. Dr. Latife Summerer'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kastamonu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Summerer, antik kentte çok önemli bir eser bulduklarını söyledi.
 
Prof. Dr. Summerer, "2006 yılından beri yürüttüğümüz kazılarda burada ilk defa yazılı bir kanıt elde ettik. Bu blok kırık bir yeri olmadan günümüze kadar ulaşmış ve çok iyi bir şekilde korunmuş. Üzerindeki renk kalıntıları da kalmış. Bu buluntunun en büyük önemi üzerindeki yazı ve bu yazı Yunanca bir yazı. O dönemin imparatorunun bir ünvanı ve Roma halkının koruyucusu anlamında bir yazı. İmparatorun adına da henüz ulaşamadık. Şu anki bulgulara göre Milattan Sonra 1 veya 2'nci yüzyıla ait olarak düşünüyoruz. Bu yazıtın yanında bulunan diğer yazıtı da çıkardığımızda çok daha farklı bilgiler edinmiş olacağız" diye konuştu.

DHA