KCK davasında 3 tahliye

İstanbul'da 97'si tutuklu toplam 205 sanıklı terör örgütü KCK davasında 3 sanığın tahliyesine karar verildi.

20 Eylül 2013 Cuma 18:28 tarihinde eklendi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen terör örgütü KCK davasında yapılan taleplerin ardından mahkeme heyeti, yaklaşık 2 saatlik aranın ardından saat 17.30'da ara kararını açıkladı. Buna göre yakalanmalı sanıkların yakalanmasının beklenmesine, avukatlar tarafından dinlenilmesi istenen tanıkların sanık savunmalarının alınması tamamlandıktan sonra değerilmesine hükmedildi.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Avukat Ümit Avcı'nın elinde bulunan eketronik cihazı duruşma salonuna doğrulttuğu konusunda jandarma görevlileri tarafından tutanak tutulduğunu açıkladı. Alçık, bu tutanak hakkında gereğinin yapılması için Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdiklerini söyledi.

Duruşmalarda hazır bulunan 3 tercümanın tercümanlık ücreti talep etmediği için bu kendilerine ücret ödenmesine yer olmadığı da karara bağlandı. Ancak duruşmanın başladığı ilk gün tercümanlık yapan diğer 3 tercümanın günlük ücretlerinin takdiren 200 lira olmasına ve bu ücretlerin o gün savunma yapan sanıklar tarafından ödenmesi kararlaştırıldı.

Bugün savunmasını tamamlayan tutuklu sanıklar Faruk Tur ve Derya Göregen ile Süreyya Aydın'ın tutuklu kaldıkları süre göz önüne alınarak tahliyelerine karar verilen duruşma, 1 Kasım 2013 tarihine ertelendi.


CİHAN