KCK davasında 7 tahliye

Van'daki KCK davasında 7 kişinin tahliyesine, 8 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verildi.

03 Ekim 2013 Perşembe 23:01 tarihinde eklendi.
 
Van'da geçen yıl gerçekleştirilen KCK operasyonunda gözaltına alındıktan sonra haklarında terör örgütü üyeliğinden dava açılan aralarında belediye başkanı, il genel meclisi başkanının da bulunduğu 15'i tutuklu 16 sanığın yargılanmasına devam edildi.
 
Yaklaşık 12 saat süren duruşmanın ardından 7 kişinin tahliyesine, 8 kişinin de tutukluluk halinin devamına karar verildi.
 
Geçen yıl 26 Kasım'da yapılan operasyonda aralarında Van'ın Erciş İlçesi Çelebibağı Beldesi'nin Belediye Başkanı BDP'li Veysel Keser, Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı'nın da bulunduğu 15'i tutuklu, 16 BDP'linin Van 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmalarına bugün de devam edildi. Bugün sabah saat 10.00'da başlayan duruşmanın 6'ncı oturumu akşam saat 22.00'de sona erdi.
 
Sanık avukatları ve 2 sanığın savunma yaptığı duruşma sonunda mahkeme tutuklu olarak yargılanan Van İl Genel Meclisi Başkanı Semira Varlı, BDP Eski İl Başkan Yardımcısı Fevziye Şiran,Van Belediyesi Meclis Üyesi Adil Adıyaman, BDP Van eski il Başkanı Yakup Ataş, İl Genel Meclis Üyesi Senar Erter, Van Belediyesi Destekevi öğretmeni Meral Güngör ve Başkale eski İlçe Başkanı Selahattin Bozkurt'un tahliyesine karar verilirken, diğer sanıkların ise tutukmluluk hallerinin devamına karar verlidi.

Duruşma, 22 kasım 2013'e ertelendi.

DHA