KCK davasında iki tahliye

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 124'ü tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, tutuklu sanıklardan Zülküf Akay ile Mehmet Keleşoğlu'nun tahliyesine, diğer 122 tutuklu sanığın bu hallerinin devamına karar verildi.

KCK davasında iki tahliye
09 Ekim 2012 Salı 18:14 tarihinde eklendi, 1.015 kez okundu.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada taleplerle ilgili ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar Zülküf Akay ve Mehmet Keleoğlu'nun tahliye edilmesine karar verdi. 

     
Diğer 122 tutuklu sanığın, kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren olguların bulunması, kaçma şüphesi ve adli kontrol tedbirinin yetersiz olacağı gerekçesiyle bu hallerinin devamına hükmeden heyet, ''mahkemenin tarafsızlığını yitirdiği'' gerekçesiyle reddi hakim talebinin reddine ve itirazın değerlendirilmesi için bu isteğin İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verdi. 
     
Cezaevindeki sanıkların hastaneye sevk istekleri ile açlık grevinde bulundukları belirtilen sanıkların taleplerinin, duruşma haricinde sayıldığı gerekçesiyle ilgili dairelere yapılabileceğini vurgulayan heyet, Kürtçe savunma talepleriyle ilgili de daha önce mahkemece verilen kararlar olduğunu göz önüne alarak, bu talebin reddini kararlaştırdı. 
     
Sanık avukatlarının bazı sanıklarla ilgili sağlık raporu alınması için Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmesi taleplerini kabul eden heyet, duruşmayı 10 ve 21 Aralık 2012 tarihle