KCK davasında teröristbaşının avukatı tahliye edildi

Çoğunluğunu avukatların oluşturduğu 50 sanıklı terör örgütü KCK davasında, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Davut Uzunköprü'nün tahliyesine karar verildi.

03 Ocak 2013 Perşembe 19:53 tarihinde eklendi.

 

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve çoğunluğunu avukatların oluşturduğu terör örgütü KCK davasında, avukatların tahliyeye ve ana dilde savunmaya ilişkin taleplerini sunmalarının ardından, taleplerin değerlendirilmesi için saat 16.00'da duruşmaya ara verildi.
 
Duruşma, saat 19.00'da tekrar başladı ve alınan ara kararları, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci okudu. Buna göre, 27'si avukat olan 28 tutuklu sanıktan, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını da yapan Davut Uzunköprü'nün tahliyesine karar verildi. Ekinci, 3. yargı paketinin değerlendirilmesi ile sanık Uzunköprü'nün üzerine atılı suç vasfının değişme ihtimali, mevcut delil durumu ve tutuklu kaldığı süreyi tahliye kararına gerekçe olarak gösterdi.
 
Ara kararın üçüncü maddesinde, "Bir kısım sanıklar müdafilerinin, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak' suçundan hükümlü bulunan Abdullah Öcalan'ın, tanık olarak beyanının tespitine yönelik taleplerinin, sanıkların savunma ve delillerinin tespitinden sonra değerlendirilmesine" şeklindeki ifade dikkat çekti.
 
Ayrıca, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlarından İrfan Dündar'ın tanık olarak dinlenmesine ilişkin taleplerin kabulüne karar veren mahkeme, beyanının alınması için Dündar'ın duruşmaya davet edilmesine hükmetti.
 
Duruşma, diğer tutuklu sanıkların tahliye taleplerinin reddine karar verilmesinin ardından, 28 Mart 2013 tarihine ertelendi.

CİHAN