"KCK terör örgütüdür"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''KCK terör örgütüdür. Bunlar sivil görünümlü, belediye başkanı, partili, iş adamı, işçi kılığında zorbalık yapan, insanları tehdit eden, dağa çıkmalarını sağlayan, onlara lojistik imkan sağlayan, mahkemeler kuran yeni devlet, ayrı devlet kurmaya çalışanlar'' dedi.

KCK terör örgütüdür
15 Ocak 2012 Pazar 22:16 tarihinde eklendi, 1.975 kez okundu.

AK Parti Çubuk İlçe Teşkilatının Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılan4. olağan kongresinde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Çubuk'ta ilk kez seçimler yapıldığı zaman yaptığı bir konuşmada "asgari üç dönem AK Parti iktidarını göreceksiniz" dediğini belirterek, "Bu hedef küçük geldi. AK Parti'nin son seçimlerdeki belirgin hedefi nedir- 2023, Yani 2023 yılında da AK Parti yine iktidar olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. 
    
Gündemdeki konularla ilgili değerlendirme yapan Salih Kapusuz, AB ülkelerinin kredi notlarının düşürüldüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu: 
    
'Avrupa Birliği ülkelerinden Almanya hariç 9 ülkede Fransa da dahil ülkelerin kredi notu düşürülmüştür. Aslında biz buna çok fazla sevinmiyoruz. Dünya için çok fazla iyi bir şey değil. Dünyanın gidişatı da iyiye gitmiyor. 1900'lü yıllarda yaşanan birinci ve ikinci dünya savaşlarının temeline inildiğinde ekonomik buhrandan çıkış için savaşların çıkarıldığı da unutulmamalıdır. Onun için biz Türkiye olarak milletimizi rahatlatmak, milletimizin gelecekte sıkıntıya düşmemesi için öngörmek, ferasetli davranmak ve alınması gereken tedbirleri almak için çok dikkatliyiz ve aynı zamanda çok hassasız. Çünkü yaşadığımız dünya kırılgan ve şartlarda kötüye gidiyor." 
    
AK Partinin kuruluş sürecinde yaşananlara da değinen Salih Kapusuz, gelinen noktada "her iki kişiden birinin AK Partili" olduğunu belirtti. 
    
12 Eylül tarihinin yeni Türkiye'nin başlangıç tarihi olduğunu vurgulayan Salih Kapusuz, hiçbir şeyin eski Türkiye'de olduğu gibi olmayacağının altını çizerek, "Yeni Türkiye'de vizyon var, misyon var, hedefler var, kalkınma var, itibar var, güç var, güçlü kalkınma var. Şükürler olsun ki bu millet, yüzde 58 destek ile o referandumu taçlandırmış oldu" ifadesini kullandı. 
    
Salih Kapusuz, konuşmasında, BDP ve CHP'nin toplumu gerdiğini iddia ederek, şöyle konuştu: 
    
"Her hafta salı günleri yapılan grup toplantılarını dinliyorsunuzdur. Ben sizlerin aracılığı ile yüce Türk milleti adına çağrıda bulunuyorum. Çağrım şudur; herkesi başta şahsım olmak üzere, siyasileri, medyayı, sivil toplum kuruluşlarını herkesi sağduyuya ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Kavga gürültü, huzursuzluk ve bunlara sebep olabilecek, söylem ve eylemler milletimiz tarafından asla tasvip edilmemektedir." 
    
KCK operasyonlarına da değinen Salih Kapusuz, KCK'nın sivil görünümlü bir terör örgütü olduğunu savunarak, "KCK terör örgütüdür. Bunlar sivil görünümlü, belediye başkanı, partili, iş adamı, işçi kılığında zorbalık yapan, insanları tehdit eden, dağa çıkmalarını sağlayan, onlara lojistik imkan sağlayan, mahkemeler kuran yeni devlet, ayrı devlet kurmaya çalışanlar. Bu kesimlerin üzerine acımasızca gidiyoruz, gitmeye devam edeceğiz. Çünkü bu ülkeyi böldürtmemiz asla ve kata mümkün değildir. Çünkü bu milletin sahibi şehitlerdir ve şehitlerin kanını da birilerin adına çiğnetmemiz hiç mümkün değildir" dedi. 
    
Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Ankara milletvekillerinden Ahmet İyimaya, Cevdet Erdöl, Seyit Sertçelik, Nurdan Şanlı, AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, bazı ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı. 
    
Tek aday ile gidilen kongrede AK Parti Çubuk İlçe Başkanlığına Dr. Tuncay Acehan tekrar seçildi.