"KCK'nın akıbeti hükümetin başına geldi"

BDP'nin Diyarbakır'da Büyükşehir Eş Belediye Başkan adayı olarak gösterdiği Belediye Başkanvekili adayı Fırat Anlı, son günlerde hükümet ile cemaat arasında yaşanan tartışmaları değerlendirirken, "Hükümet, 'KCK paralel yapıdır, onun için operasyon düzenliyoruz' diyordu. Bugün bakıyoruz KCK'nin akibeti hükümetin başına gelmiş. Bu kez hükümet dert yanıyor" dedi.

02 Mart 2014 Pazar 11:45 tarihinde eklendi.
Amerika'nın Sesi Radyosu'nun Kürtçe servisine konuşan Fırat Anlı, 5 yıl önce Kürt siyasi hareketlerinde yer aldıkları için yaklaşık 10 bin kişinin tutuklandığını söyledi. Anlı şöyle konuştu:
 
"Hükümet, 'KCK paralel yapıdır, onun için operasyon düzenliyoruz' diyordu. Operasyon başlatmalarının sebebinin bu olduğunu söylüyorlardı. Ortam dinlemesi yaparak telefonları dinlemişlerdi. Bu konuşmaların hepsi ya seçim üzerine, ya da siyasi parti faaliyetleri ile ilgiliydi. Bize dosya kapsamında 'niye hizmetlerinizi Kürtçe dilinde veriyorsunuz, Başbakan Diyarbakır'a geldiğinde niye karşılamadınız' şeklinde sorular sordular. Para ve ihaleler konusunda hiç bir şey sorulmadı." 
 
'DEMOKRASİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK GEREKİR'
 
Fırat Anlı, 5 yıl önce KCK operasyonu ile yaşananları bugün yaşananlar ile kıyaslayarak şunları söyledi:
 
"Bugün bakıyoruz KCK'nin akıbeti hükümetin başına gelmiş. Hükümet dert yanıyor. 'Bizi dinliyorlar, bizi takip ediyorlar, telefonlarımız takip altındadır' diyorlar. Yani savunmaları ve kurtuluşları için kanunlar çıkarıyor. MİT ve dinleme kanunlarını bunun için çıkarıyor. Halbuki demokrasinin önünü açmak gerekir, hakların ve özgürlüklerin önünü açmak gerekiyor."

DHA