Kebap Akademisi 18 mezun verdi

Adana kebabını 9 yıl önce tescil ettiren Adana Ticaret Odası'nın, kebap ustalarının eğitimi için kurduğu Kebap Akademisi, 18 mezun daha verdi

Kebap Akademisi 18 mezun verdi
05 Aralık 2013 Perşembe 17:57 tarihinde eklendi.
Adana Ticaret Odası (ATO) Adana Kebabı Koruma Komisyonu tarafından hazırlanan ve Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası tarafından desteklenen ustalık eğitim programına Adana, Zonguldak, Diyarbakır ve Adıyaman’dan 18 kişi katıldı.

Katılımcılara etin hazırlanması, şişlenmesi ve nasıl pişirileceği, hangi salatalarla servis edileceğinin eğitimi verildi. Kurs sonunda katılımcılar, zırhla kıydıkları etleri şişleyip, mangal başında kebap pişirerek hünerlerini sergiledi. Pişirilen Adana kebapları, programa katılanlara ikram edildi. Burada bir konuşma yapan ATO Başkanı Atilla Menevşe, Adana kebabının yurt içi ve dışında en iyi şekilde sunulması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Menevşe, "Ülkemizde ve yurt dışında beğeni ile tüketilen Adana kebabının, geçtiğimiz yıllarda yozlaşmaya ve taklide maruz kaldığı bilinmektedir. Adana dışındaki kentlerde, ’Adana kebabı’ adı altında masamıza getirilen yiyeceğin bizim kebabımızla hiçbir alakası yoktu. Adana’nın her türlü değerinin korunması mantığından hareket eden Adana Ticaret Odası, işte bu nedenle 2004 yılında Coğrafi İşaret Tescili’ni aldı. Hedefimiz Adana kebabının yurt içi ve yurt dışında aynı kalite altında sunulmasıdır." Konuşmanın ardından eğitime katılan 18 kursiyere sertifikaları da verildi.
 
ETİYOPYA’DA KEBAPÇILIK YAPACAK
 
Zonguldak’ta sigortacılık yapan Metin Bulman, eşi Canan Bulman ile Etiyopya’da açacağı kebapçı öncesi Kebap Akademisi’ne katılarak, Adana kebabının inceliklerini öğrendi. Eğitim sonrası hemen Etiyopya’ya gitmeyi planladığını belirten Bulman, "Eşim Canan yeni emekli oldu. Burada böyle bir eğitimin verildiğini duyunca biz de öğrenci olduk. Ben aslen Adanalıyım. Ancak benim bildiğim Adana kebabının burada öğrendiğimle hiçbir alakası yokmuş. Eğitim sonrası eşimle Etiyopya’da lokanta açmayı planlıyoruz. Gidip Etiyopya’da ön araştırmamı yaptım. Orada insanların bu konuda çok fazla bilgisi yok. En kısa zamanda Etiyopyalıları, Adana kebabı ile tanıştıracağım" dedi. 

DHA