Kebap-Şalgam Festivali, terör saldırısı nedeniyle erken bitti

ADANA'nın geleneksel 'Kebap-Şalgam Festivali', geçen yıl ki yasaklama, bu yıl bazı kebapçıların işyerini açmayacağını açıklamasına karşın gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl, günün ilk ışıklarına kadar devam eden festival, İstanbul'da dün akşam düzenlenen bombalı terör saldırıları nedeniyle saat 03.00 sıralarında son buldu.

Kebap-Şalgam Festivali, terör saldırısı nedeniyle erken bitti
11 Aralık 2016 Pazar 10:38 tarihinde eklendi.
ADANA'nın geleneksel 'Kebap-Şalgam Festivali', geçen yıl ki yasaklama, bu yıl bazı kebapçıların işyerini açmayacağını açıklamasına karşın gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl, günün ilk ışıklarına kadar devam eden festival,  İstanbul'da dün akşam düzenlenen bombalı terör saldırıları nedeniyle saat 03.00 sıralarında son buldu.
 
 'Kebap-Şalgam Festivali', 'Yine yasaklandı' söylentilerinin etkisiyle ilk saatlerde pek ilgi görmedi. Ancak, ilerleyen saatlerde sosyal medyadaki paylaşımların etkisiyle kadınlı-erkekli gruplar cadde ve sokakları doldurup 'Kebap-Şalgam Festivali'ne katıldı.
 
Dün saat 19.30 sıralarında tarihi Büyüksaat ile tarihi Kazancılar Çarşısı'nın bulunduğu Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde başlayan festivale, katılımın geçmiş yıllara oranla düşük olduğu gözlendi. 2010 ile 2015 yıllarında arasında düzenlenen festivallere 15- 20 bin kişi katılırken bu yıl sayı yaklaşık 10 bine düştü. 
 
Bazı kebapçıların işyerlerini açmaması ve olası bir terör saldırısı kaygısının katılımın düşük olmasına neden olduğu belirtildi. Cadde boyunca kurulan masaların önceki yıllara göre az olmasının etkisiyle, katılanlar davul-zurna eşliğinde daha geniş alanda oynama fırsatı buldu.
 
4 BİN KEBAP SATILDI
 
Sosyal medyadan haberleşip il dışından da gelenlerin olduğu etkinlikte, kebap ve ciğercilerin bulunduğu tarihi çarşıda yüzlerce masa kurulup binlerce şiş ciğer ve kebap ateşle buluştu. Bu yıl katılımın düşük olması, satışları da doğrudan etkiledi. Kebapçıların 3 bin kıyma, 2 bin şiş kuşbaşı ve isteğe göre bin şiş de tavuk hazırladığı öğrenilirken, bunlardan yaklaşık 4 bininin satıldığı belirtildi. Festivale çevre illerin dışında İstanbul, Marmaris ve Tekirdağ gibi uzak şehirlerden de katılımın olduğu görüldü. Ayrıca, festivale katılanların kebap yiyip, şalgam içmekten çok, atmosferi yaşamak için geldiği de gözlemlendi. 
 
300 POLİS İLE GÜVENLİK
 
Son zamanlarda artan terör saldırıları, geçtiğimiz yıl bir gurubun festivali basması nedeniyle Adana Emniyet Müdürlüğü, festival alanı ve çevresinde 300 polis ile yoğun güvenlik önlemi aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı resmi ve sivil polisler, alan içinde farklı noktalarda görev alırken, Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri de zırhlı araçlarla alan çevresinde koruma sağladı.
 
ERKEN SONA ERDİ
 
İstanbul'daki terör saldırısı festivalin erken son bulmasına neden oldu. Festivale katılan vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerinde terör saldırısından haberdar oldu. Her sene sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden festival, bu kez saat 03.00 sıralarında katılımcıların alanı yavaş yavaş terk etmesiyle sona erdi. Alkol ruhsatlı mekanlar ve davul-zurnacılar saat 02.00 sıralarında müziğe son verdi.
 
Festivalin son bulmasının ardından Ali Münif Yeğenağa Caddesi'nde çöplüğü andıran bir manzara ortaya çıktı. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri, sabahın ilk ışıklarına kadar temizlik yaptı.