Keçiborlu'da içme suyu sıkıntısı bitiyor

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Belediye Başkanı Turgut Soykan, bir süredir devam eden içme suyu çalışmasında son aşamaya gelindiğini belirterek, "Artık Keçiborlu halkı yıllar boyunca içme suyu ile ilgili bir problem yaşamayacak" dedi.

30 Ocak 2014 Perşembe 15:27 tarihinde eklendi.
CHP'li Keçiborlu Belediye Başkanı Soykan, iki yıldır devam eden içme suyu şebeke çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydetti. Şu anda ilçedeki ana borularla ilgili çalışmaların sürdüğünü söyleyen Başkan Soykan, bu dev projenin üç ayaklı olduğunu belirterek, şunları dile getirdi:

"Birincisi 18 km'lik isale hattımız, ikincisi üç tane su depomuzun yenilenmesi, son aşama ise şehir içi şebeke çalışmasıydı. Bu çalışmalarda depolarla ilgili bölümler tamamlandı. Son aşama artık. Boru bağlantıları, geçişler yapılıyor, depolara girişler yapılıyor."
 
İsale hattı ile ilgili çalışmalarda 500 metre kaldığını, şu anda ilçe içerisindeki hattınsa tamamlandığını ifade eden Soykan, "Çalışmalarımızın ardından İzmir'de pompalarla ilgili teslim yapılacak. İçme suyumuz için artık düğmeye basılacak. Artık ilçemizde suyumuzun akması için bir sıkıntımız kalmadı. 1 Mart gününden itibaren yeni suyumuzu evlerimizden içmeye başlayacağız" diye konuştu.

DHA