Kedi parçalayan Pitbull sahibine ceza

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul'da bir kediyi parçalayan Pitbull cinsi köpeği barınağa yerleştirdi ve sahibine 3 bin 770 lira para cezası kesti.

Kedi  parçalayan Pitbull sahibine ceza
13 Ekim 2011 Perşembe 16:19 tarihinde eklendi, 1.862 kez okundu.

 

Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, İstanbul Beşiktaş'ta Pitbull cinsi köpeğin bir kediyi parçaladığına dair haberlerin basına yansıması üzerine, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun, köpeğin sahibi hakkında gerekli işlemin yapılması talimatını verdiği kaydedildi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan çalışma sonucunda, köpeğin, sahibinden teslim alınarak Beşiktaş Belediyesi'ne ait bir barınağa yerleştirildiği ifade edilen açıklamada, köpeğin sahibine 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na göre 3 bin 770 lira para cezası uygulandığı bildirildi.
 
Açıklamada, aynı kanuna göre, Pitbull Terrier, Japanese Tosa gibi tehlike arz eden hayvanları üretmenin, bu hayvanların sahiplendirilmesinin, Türkiye'ye girişinin, satışının ve reklamının, takasının, sergilenmesinin ve hediye edilmesinin yasak olduğu da hatırlatıldı.