Kefillik canından etti

MANİSA'nın Akhisar İlçesi'nde, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Yardımcısı 65 yaşındaki Tahsin Ünaldı, kefil olduğu arkadaşının borçlarının kendisine kalması üzerine zor duruma düşünce, evinin bahçesindeki ağaca kendini asarak yaşamına son verdi.

Kefillik canından etti
05 Temmuz 2015 Pazar 13:59 tarihinde eklendi.
Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın Başkan Yardımcısı Tahsin Ünaldı, bir önceki dönemin başkan yardımcılığını yapan ve bir bankadan yaklaşık 150 bin lira kredi çeken arkadaşı A.A.'ya kefil oldu. Bu parayı ödeyemeyen A.A., Akhisar'dan ayrılınca, tüm borç Ünaldı'nın üzerine kaldı. Ekonomik darlığa düşen Ünaldı, bunalıma girip, evinin bahçesindeki ağaca kendini astı. Tahsin Ünaldı'nın cesedini, dün akşam saatlerinde komşuları buldu. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.
 
Akhisar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı görevini 35 yıldır yürüten Halil İbrahim Doğan, çok üzgün olduğunu belirterek, "Bir önceki dönemde başkan yardımcı A.A.'ya, o zaman yönetim kurulu üyesi olan Tahsin kardeşim kefil olmuş. A.A. ekonomik sıkıntıyı düşüp borçlarını ödeyemeyince Akhisar'ı terk etti. Borç, kefil olarak Tahsin Ünaldı'ya kalmış. Yapılan son kongrede Tahsin'i başkan yardımcısı yaptım. Çok dürüst bir insandı. Dertlerini de söylemezdi. Allahtan rahmet dilerken, oda olarak ailesine elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız" dedi.