Kekova'ya turlar başladı

Türkiyede günübirlik yat turizminin en önemli merkezlerinden Antalya'nın Demre İlçesi'nde, sezon hazırlıklarını tamamlayan yatlar, Akdeniz'in mavi sularına indirildi. Yatlar, yılın ilk turist kafilesini Demre'nin cennet koylarından Kekova'ya götürdü.

Kekovaya turlar başladı
29 Nisan 2013 Pazartesi 11:28 tarihinde eklendi, 1.325 kez okundu.

 

Turizm sezonunun sona ermesiyle birlikte Demre'nin Çayağzı Limanı'ndan karaya çekilen tekneler, yeni sezon için bakıma alınıyor. Usta ellere teslim edilen günübirlik tur tekneleri, onarımları yapıldıktan sonra yeni turizm sezonun başlamasıyla denize indiriliyor. Karaya alınan tekneler, bakım ve onarımla bir anlamda yenileniyor. Tüm aksamları elden geçen, boyandıktan sonra cilalanan tekneler, yeni üretilmiş gibi bir görünüme kavuşuyor. Yaklaşık 6 ay süren bakımın ardından tekneler, çekek yerinden iş makinelerinin yardımıyla karadan yürütülerek denize indiriliyor.
 
Teknelerin karadan yolculuğu renkli görüntüler oluşturuyor. Günübirlik yat turizminin önemli merkezlerinden Demre'de 42 yatla turizme hizmet veriliyor. Bu yıl bakıma alınan teknelerden 30'u kızakların üzerinden kaydırılarak Çayağzı Limanı'ndan denize indirildi.
 
YAT KEYFİ BAŞLADI
 
Her yıl bölgeyi ziyaret eden yaklaşık 700 bin turist, Noel Baba Müzesi ve Myra Antik Kentini gezdikten sonra, tatil programının olmazsa olmazı Kekova koylarını görmek için mavi tura çıkıyor. Yatların denizle buluşmasıyla birilikte ilk turist kafileleri, dünya cenneti Kekova'ya tura çıktı. Tur boyunca tatilciler önce Batık Kentini izliyor. Yatların tabanındaki özel cam bölmeden suyun altında yatan tarihi kenti gözlemleyen turistler, kentin sakinleri çeşit çeşit balıkları da görme fırsatı buluyor. Bu eşsiz su altı manzarasının ardından kıyı boyunca uzayan Simena Antik Kenti'nin önünden geçen tur tekneleri, eşine az rastlanır tarihi bir görsel ziyafet sunuyor. Bu eşsiz manzarayı fotoğraflayan tatilciler, verilen kısa molalarda yatlardan atlayarak, denizin keyfini çıkarıyor.
 
TURİSTLERİ BÜYÜLEYEN GÜZELLİK
 
Kekova'ya ilk kez gelen Moldovalı Victoria Soptan, deniz, doğa ve tarihin iç içe olduğu manzara karşısında büyülendiğini söyledi. Tatilin en güzel bölümünün yat turu olduğunu anlatan Soptan, "İnanılmaz bir güzellik. Çok güzel görüntüler var. Bu kadar güzel bir yer olduğunu hayal bile edemiyordum" dedi.
 
Ukraynalı Emilya Dakov ise "Türkiye'ye gelmeden önce, böyle bir cennete yat turuna gideceksiniz deseler inanmazdım. Tarihin, denizin ve doğanın iç içe olduğu büyülü bir cennet burası" dedi.
 
Kazakistan'dan gelen Türkü Leyla Mamed ise "Böyle güzellikteki bir yer ancak cennet olabilir. Yeşili, tarihi, denizi, güneşiyle harika bir yer" diye konuştu.
 
12 TEKNE YOLDA
 
Demre Deniz Taşıyıcıları Kooperatifi Başkanı Ahmet Çetin, "Kekova bölgesinde 30 tekneyi denize indirerek turlara başladık. Diğer 12 tekne ise mayıs ayının ilk haftasında denizle buluşacak. Umarım iyi hayırlı bir sezon olur" dedi.