Kelimeler boğazında düğümlendi

Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı devir teslim töreninde duygu dolu dakikalar yaşadı.

Kelimeler boğazında düğümlendi
26 Aralık 2013 Perşembe 12:38 tarihinde eklendi.
Dün sabah saatlerinde görevinden istifa ettiğini açıklayan Zafer Çağlayan, Ekonomi Bakanlığı'nı bugün Nihat Zeybekci'ye devretti.

Devir teslim töreninde yaptığı konuşmada duygulanan Zafer Çağlayan'ın kelimeler adeta boğazında düğümlendi.
 
Zafer Çağlayan, şunları söyledi:
 
“Kendisine yeni döneminde başarılar diliyorum. Biliyorum ki benden daha öteye götürecek.
 
Çok hassas ve kritik bir dönemden geçiyoruz. Türkiye, 11 yılda büyük devrimler gerçekleştirdi. Bazı şer odaklarını, Türkiye düşmanlarını rahatsız etti. Bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ustalıkla düzenlenen bir komployla karşı karşıyayız.
 
07.00’de operasyon başlatmışlardı, saat 07.30’da Sayın Başbakan’la görüştüm. ‘Sayın Başbakanım görevden affımı istiyorum’ dedim. ‘Görüşeceğiz, birlikte değerlendireceğiz’ dedi. O gün ruhen görevimi bıraktım. Hiçbir yanlışın içinde olmadım. Çok çalışmaktan başka hiçbir hatamız olmadı.
 
Çeliğe su verilir biliyorsunuz. Er ya da geç tüm gerçekler ortaya çıkacak. Olay tamamen hükümetimize karşıdır, Başbakan’a karşıdır. Bilin ki bu tuzağa milletimiz düşmeyecek.
 
Milletvekili maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Milletvekili maaşımdan 100 çocuğumuz burs alıyor.
 
Bana güvenenleri mahcup edecek durumda olmadım. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatım el verdiğince ayağına değil, damarlarına basacağım.
 
Dolar tarihi zirvesine geldi. Bir kaos, sıkıntı yaratılmak isteniyor. Herkes yaptığının hesabını verecektir.
 
Görev yaptığım sürenin 2.5 yılını değişik ülkelerde geçirdim. Yaptığım emekler milletime helal hoş olsun. Ailemin hakkını helal etmesini istiyorum. Çocuğumu, eşimi, ailemi ihmal ettim.
 
Nihat Zeybekçi görevini benden çok daha iyi yapacak, benden çok daha ileriye götürecek.