Kemal Burkay'dan şok iddialar

Kemal Burkay, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde oluşturulan, terör ve şiddet olayları kapsamında yaşam hakkı ihlallerinin incelenmesine yönelik alt komisyona gelerek bilgi verdi

Kemal Burkaydan şok iddialar
18 Ocak 2012 Çarşamba 08:34 tarihinde eklendi, 1.081 kez okundu.

 

Kürt sorununun çözümü için Kıbrıs modelini örnek veren Kemal Burkay, şunları söyledi:
 

PKK BİR DEVLET PROJESİDİR:  PKK’nın ortaya çıkmasının sitemli bir devlet projesi olduğu kanısındayım.  Öcalan’ın, ‘PKK’yı kurduk. Ekmeği silahı devlet verdi. 3 yıl korumamızı devlet yaptı’ diyor. PKK Kürt halkına karşı çok önemli suçlar işledi ve bu hala devam ediyor. 
 
ESAD KARŞI: Talabani ile Esad’la görüştük. PKK’nın ateşkesinden rahatsızdı. ‘Bu iş ateş, barutla olur. Görüşmelerle olmaz’ dedi. 3 askerin öldürülmesi kanımca içten dıştan çabaların ürünü.
 
DİKTE ETTİRİLDİ: Abdullah Öcalan İmralı’ya konulduktan sonra Ergenekoncu subayların denetimindeydi. Kendisine yapacakları dikte ettirildi.
 
SİLAHIN FAYDASI YOK: Kürt sorununu demokratik barışçıl yollarla Kürtlerin haklarını koruyarak çözülmeli.Af, anadilde eğitim ortamı yumuşatır.
 
ESAD’A PKK DESTEĞİ:  Abdullah Öcalan Ergenekon’un, askeri güçlerin, derin devletin denetimindeydi. Son dönemde Suriye, PKK’yı etkilemiş olabilir. İran etkilemiştir. PEJAK, İran ile anlaşıp güçlerini geri çekti. 1500-2000 PKK gücü Suriye’ye geçti. Orada Esad yönetimine destek verdikleri söyleniyor.   

Milliyet