Kemal Sunal ve Şener Şen'li tedavi

Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi'nde yataklı tedavi gören hastalar, Kemal Sunal ve Şener Şen'in rol aldığı komedi filmleriyle ve müzikle terapi ediliyor.

Kemal Sunal ve Şener Şenli tedavi
06 Aralık 2012 Perşembe 10:54 tarihinde eklendi, 3.577 kez okundu.

 

Hastanenin psikiyatri servisi hekimlerinden Muhammet Gökhan Aksu, yaptığı açıklamada, yataklı tedavi gören hastaların topluma yeniden adaptasyonları için uğraş verdiklerini belirtti.
 
Yataklı servisinde 20-25 civarında hastaya hizmet verdiklerini, ilaç tedavilerinin dışında ''psikolojik rehabilitasyon'' faaliyetleri de gerçekleştirdiklerine dikkati çeken Aksu, çeşitli sosyal faaliyetlerde bulunarak hastaların tedaviye daha iyi yanıt vermesinin sağlandığını vurguladı.
 
Bu faaliyetler kapsamında, hastaların özellikle Kemal Sunal ve Şener Şen'in rol aldıkları komedi filmleri izleyerek moral bulduğuna işaret eden Aksu, şöyle konuştu:
 
''Hastalarımız genelde komedi filmlerini tercih ediyor ve bundan büyük mutluluk duyuyorlar. Bunun dışında belli günlerde müzisyen bir arkadaşımız hastalara dinleti sunuyor. Hastalarımız da buna eşlik ediyor. Bu tür faaliyetlere katılan hastalarımız bir süre sonra tedaviye olumlu yanıt veriyor, tedavi ekibine güven duymaya başlıyor. Biz bunu arttırarak sürdürmeyi planlıyoruz.''
 
İLAÇ TEDAVİSİ TEK BAŞINA YETERLİ DEĞİL
Hastaların hem tedavilerini hem de sosyal ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını anlatan Aksu, ilaç tedavisinin iyileşme sürecinde tek başına yeterli olmadığına vurgu yaptı.
 
Aksu, şöyle devam etti: ''Hasta buraya ''Burada bana ne yapacaklar neden buraya yattım'' korkularıyla geliyor. Yapılan çeşitli faaliyetlerle bunu azaltmaya çalışıyoruz. Verilen değişik kurslar sayesinde el becerisi kazandırıyoruz. Daha sonra hastalarımızın ürettiği ürünleri kermeslerde sergiliyoruz. Hastamız birşey ürettiği zaman çok seviniyor. Hastaların bir şey üretmesi, ürettiğini değer görmesi onların tedavisine katkı sağlıyor. Bizim beklentimiz akıl hastalarındaki damgalanmanın ortadan kaldırılmasıdır. Film seyreden ve çeşitli uğraşılarda bulunan hastalar, hayatın devam ettiğinin, sadece belirli bir alanda problemi olduğunun farkına varıyor.''