Kemeraltı 'kalp krizi' geçiriyor

İzmir'de tarihi Kemeraltı Çarşısı son yılların en büyük krizlerinden birini yaşıyor. Bir dönemler 'İğne atsan yere düşmez' denilecek kalabalığı ağırlayan çarşıda bugün yerli ve yabancı turist yok gibi. Esnaf bu durumu "Kemeraltı kalp krizi geçiriyor" diye yorumluyor

Kemeraltı kalp krizi geçiriyor
29 Mayıs 2016 Pazar 11:07 tarihinde eklendi.
Kemeraltı’nın ana damarı Anafartalar Caddesi son günlerdeki boş görüntüsüyle dikkat çekiyor. Cadde üzerindeki bazı kepenklerin de kapalı olduğu görülüyor. Çarşı esnafı aynı zamanda Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Kurucusu olan Necati Ortabaş çarşının alışverişin yanında kent kültürünü da yaşattığını hatırlattı. 
 
Son günlerde Kemeraltı’ndaki krizi aşmak için internetten satış projesinin ortaya konduğunu hatırlatan Ortabaş, "Çarşıda durgunluğu internet üzerinden sanal satışlar yaparak çözmek çok zor. Üstelik bu durum çarşının alışveriş kültürüne de ters. Çarşımızın alışveriş merkezlerine internet üzerinden satışlara karşı en büyük silahı alışverişe gelen ister yerli ister yabancı olsun hissedebilecekleri buram, buram baharat, kahve, pide, döner, turşu, tatlı kokusu var. Alışverişe gelen İzmirliler burada ürünleri görerek, koklayarak, dokunurak, tadarak ve seçerek alma fırsatı buluyor. Dükkanlarda tezgahlarda bol çeşidi görüyor. Bu nostaljik alışveriş kültürünü AVM ve sanal ortamlarda hiç bir tüketici bulamaz. Bu lezzet çarşıda uzun yıllardır var" dedi.
 
Ortabaş çarşının zor günlerden geçtiğini belirterek, "Kemeraltı adeta kalp krizi geçiriyor. Çarşıda işler bıçak gibi kesildi. Hem yerli hem de yabancı turist yok gibi. Çarşı ana arterinde bir dükkan boşaldığına uzun süre boş kaldığında şahit olmazdık. Fakat artık boşalanların yerine yenisi gelmiyor. Çarşı kan kaybediyor" dedi.
 
Mustafa OĞUZ, İZMİR (DHA)