Kemer'de Enduro heyecanı başlıyor

Antalya'nın Kemer İlçesi'nde bu yıl 5'incisi düzenlenecek Red Bull Sea to Sky enduro motosiklet yarışlarında geri sayım başladı. 26-28 Eylül'deki yarışlara dünyanın tanınmış endurocuları katılacak.

Kemerde Enduro heyecanı başlıyor
16 Eylül 2014 Salı 17:12 tarihinde eklendi.
Kemer Enduro Motosiklet Kulübü tarafından ilki 2010 yılında yapılan 5'inci Redbull Sea to Sky Kemer Türkiye organizasyonu dünyanın ilgisini Türkiye'ye çevirecek. Aralarında David Knight, Jonny Walker, Graham Jarvis ve Andreas Lettenbichler gibi dünyanın en iyi enduro motosikletçilerinin de bulunduğu profesyonellerle onlara eşlik edecek amatör sporcular, deniz seviyesinden Olimpos Dağı'nın 2365 metre yükseklikteki zirvesine ulaşmak için kıyasıya mücadele edecek.
 
237 SPORCU KAYIT YAPTIRDI
 
Ekstrem enduro motosiklet yarışları arasında son 5 yıl içinde bir dünya markasına dönüşen Red Bull Sea to Sky yarışlarına 35 ülkeden toplam 237 sporcu kayıt yaptırdı. 250 olan kontenjanın tamamlanmasıyla kayıtlar kapanacak ve tüm dünyadan profesyonel ve amatör enduro sporcuları Eylül ayında Kemer'de buluşacak. Red Bull Sea to Sky'da yarışçılar motosikletleriyle deniz seviyesinde kumsaldan başlayarak, nehir yataklarını, ormanları ve kayalıkları aşıp 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı zirvesine çıkacak.
 
YARIŞMA 3 GÜN SÜRECEK
 
26 Eylül Cuma günü 1'inci etap saat 15.30'da Kumsal Yarışı ile başlayacak. Yarışçılar toplu başlangıç yaparak etrafı çevrilmiş, yuvarlak bir parkurda mücadele edecek. Yarışın ikinci gününde patika ve çakıl yollardan geçerek Beydağları'nın eteklerine varacak yarışçılar, Orman Yarışı'nda yaklaşık 75 kilometrelik etabı tamamlayacak. 28 Eylül'deki final günü Red Bull Sea to Sky'ın ana yarışı ise kumsalda başlayacak ve katılımcıları adeta denizden gökyüzüne çıkaracak. Olimpos Dağı Yarışı, özellikle altın madalyayı hedefleyen yarışmacılar için en zorlu etap olarak biliniyor. Zira yarışmada altın madalyayı sadece 2365 metre yükseklikteki Olimpos Dağı zirvesinde bulunan Red Bull bitiş kemerine ilk ulaşan motor sporcusu kazanacak. Red Bull Sea to Sky 2014'te yarışmacılara toplamda 20 bin euro ödül verilecek.