Kemikler Noel Baba'nın değilmiş!

Uluslararası Noel Baba Barış Konseyi, Aziz Nicholas'a ait olduğu belirtilerek yakın zamana kadar Antalya Müzesi'nde bir kutuda sergilenen kemiklerin, 19. yüzyılda yaşamış bir gence ait olduğunun belirlenerek kaldırıldığını iddia etti.

Kemikler Noel Babanın değilmiş!
07 Mart 2011 Pazartesi 19:34 tarihinde eklendi, 2.805 kez okundu.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar ise müzede kemiklerin içinde bulunduğu kül kutusunun bakım için kaldırıldığını belirtti. 
    
Muammer Karabulut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Demre'deki Noel Baba Müzesi'nde bulunan mezarın, 1087 yılında İtalya'ya kaçırıldığını, 1925 yılında İtalyan bir kadının Antalya Müzesi'ne gelerek, Noel Baba'ya ait olduğunu iddia ettiği bazı kemikleri yetkililere teslim ettiğini anlattı. Kadının İtalya'ya kaçırılırken bu parçaların unutulduğunu belirttiğine dikkati çeken Karabulut, kendilerinin ise kemiklerin Aziz Nicholas'a ait olmadığını savunduklarını aktardı. Müzeden "Karbon 14" testi yapılmasını istediklerini kaydeden Karabulut, "İtalya'daki kemikler sayıldı ve eksik parça olmadığı tespit edildi. Antalya'ya gelen bir antropolog, yaptığı incelemenin adından, kemiklerin 19. yüzyılda yaşamış genç bir insana ait olduğunu söyledi. Aziz Nicholas'ın 4. yüzyılda yaşadığını biliyoruz. Artık Antalya Müzesi'nde sergilenen kemiklerin Aziz Nicholas'a ait olmadığı ortaya çıktı" dedi. 
    
Kendisinin Antalya Müzesi'ne başvurduğunu ancak sonuç alamadığını ifade eden Karabulut, son olarak 20 Aralık 2010'da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a durumu yazdığını, bakanlığın da konuyla ilgili soruşturma istediğini ileri sürdü. Soruşturma sonucunda haklı olduğunun ortaya çıktığını savunan Karabulut, "Aziz Nicholas'a ait olduğu söylenen bu kemikler 86 yıl sonra müzeden kaldırıldı. Müzecilikte olması gereken tavır budur. Kültür ve Turizm Bakanlığı da bu tavrı göstermiştir" diye konuştu. 
    
İtalya'daki kemiklerin siyasi ve dinsel yanının ön plana çıktığını dile getiren Karabulut, kemiklerin İtalya'da kalmasında Konsey olarak bir mahsur görmediklerini belirtti. Karabulut şöyle devam etti: 
    
"Kemikler gelse bile siyasete ve dine alet olacaktır. Aziz Nicholas evrensel bir kimliktir. Tabii ki, yaşadığı topraklar burasıdır ve burada olması gerekiyordu ama sonraki gelişmeler, bunun siyaseten kullanılacağı yönünde olduğu için bu isteğimizden vazgeçtik."