Kenan Evren de Time'a kapak olmuş

Hürriyet okurunun iddia ettiği, ancak Time'ın arşivinde bile bulunamayan Time'ın o baskısı emekli bir bankacının kişisel arşivinde çıktı.

19 Aralık 2011 Pazartesi 11:48 tarihinde eklendi, 4.255 kez okundu.

 

Faruk Bildirici bugün köşesinde "Evet, artık kabul etmek durumundayım; okurumuz Yavuz Karakoç haklı." dedi ve Kenan Evren’in de Time dergisine kapak olduğunu kabul etti. 
 
Hürriyet okuru Karakoç’un, Başbakan Erdoğan’ın Time’a kapak olmasıyla ilgili "Dokuzuncu Türk" başlıklı habere itirazı ile başlayan polemik geçen hafta Bildirici’nin köşesinde yer almıştı. 
 
 
KENAN EVREN TİME’A KAPAK OLDU MU?
 
Okur haberin eksik olduğunu, Kenan Evren’in de Time’a kapak olduğunu ileri sürüyordu. Bildirici ise Kenan Evren’li kapağın bulunduğu sayıyı Time’ın arşivinde bulamayınca, derginin Türkiye Temsilciliğini yapan M. Ali Kışlalı’ya sormuş ancak olumlu bir yanıt alamamıştı. 
 
Ancak ilginç bir gelişme yaşandı ve okur Karakoç’a destek, başka bir okurdan geldi. Emekli bankacı Oktay Hanhan kişisel arşivinden Evren’in kapak olduğu  Time dergisini buldu. 
 
AVRUPA, ASYA-PASİFİK EDİSYONUNDA KAPAK OLMUŞ
 
Time’ın, 29 Eylül 1980 tarihli Avrupa, Asya ve Güney Pasifik baskısının; kapağında Kenan Evren’in fotoğrafı var. "Türkiye’yi bir arada tutuyor" başlıklı sekiz sayfalık kapak yazısında, Türkiye’nin darbeye gidiş süreci ve Kenan Evren anlatılmıştı.
 
Bildirici de bu kapak ortaya çıkınca şöyle yazdı:
 
"Bu durumda okurumuz Karakoç’a bir özür borçluyum. Dijital ortama güvenmemekten ve fazla şüpheci yaklaşmaktan kaynaklandı bu sonuç.
 
ERDOĞAN DOKUZUNCU DEĞİL ONUNCU TÜRK
 
Bir de düzeltme yapmak farz oldu. Sadece Hürriyet değil, Türkiye’de hemen bütün medya, "Erdoğan, Time’a kapak olan dokuzuncu Türk" diye yazmıştı. Oysa Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Şükrü Saracoğlu, Adnan Menderes, Mehmet Ali Ağca, Naim Süleymanoğlu, Mine Karakaş ve Mehmet Öz’ün bulunduğu listeye Kenan Evren’i de ekleyince dergiye kapak olan Türklerin sayısı artıyordu. 
 
Erdoğan, Time’a kapak olan dokuzuncu değil, onuncu Türk’tü! Hep birlikte yanılan Türkiye medyasına da duyurulur... "