Kenan Işık o soru için böyle sitem etti

Dün gece ATV'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster programında, her zamanki gibi ilginç anlar yaşandı.

Kenan Işık o soru için böyle sitem etti
03 Ekim 2013 Perşembe 13:53 tarihinde eklendi, 1.434 kez okundu.
Nazım Hikmet'in Benerci Kendini Niçin Öldürdü isimli şiirinden "Delikanlım!/ iyi bak yıldızlara, / onları belki bir daha göremezsin. / belki bir daha / yıldızların ışığında /kollarını ufuklar gibi açıp geremezsin." dizeleri geçen günlerde yaşamını yitiren Tuncel Kurtiz'in sesi ile soru olarak yarışmacılara soruldu.
 
Kenan Işık, şiirin ardından "Dinlediğiniz şiiri seslendiren oyuncu kimdir?" diye sordu.
 
Seçenekler ise "Metin Serezli, Uğur Yücel, Tuncel Kurtiz ve Rutkay Aziz" olarak sıralandı.
 
HİÇ BİR FİKRİM YOK
 
Yarışmacı Cedric Grandjean önce "hiç bir fikrim yok" diyerek telefon jokerini kullanmak istedi. Yarışmacının yoga öğretmeni olan jokeri de "bir olasılık Metin Serezli olabilir, ama emin değilim" diye yanıt verdi.
 
Yarışmacı Grandjean da bunun üzerine jokerine uydu ve Metin Serezli seçeneğini seçti; ancak kaybetti.
 
IŞIK SİTEM ETTİ
 
Kenan Işık ise oldukça üzgün bir şekilde yarışmacıya sitem etti:
 
"Üzüldüm... Şundan dolayı üzüldüm. Türkiye'de bir sanatçı, ama Avrupa'nın da tanıdığı büyük bir sanatçı Tuncel Kurtiz. Ama sadece büyük bir sanatçı değil, politik ve siyasi anlamda da çok doğru duruşu olan bir entelektüel.
 
12 Eylül mağduru. Ülkesini terketmek durumunda kalmıştı. Uzun yıllar Avrupa'da yaşadı. O yüzden Avrupa'da da bilinir diye söylüyorum.
 
Dünyanın en önemli tiyatro adamlarından Peter Bruke ile beraber çalıştı. Çeşitli ülkelerinden dünyanın 12 oyuncu ile bir oyun sahneledi Bruke, zannediyorum Marabaratha ve de biri de Tuncel Kurtiz'di. Çok büyük ve değerli bir oyuncu.
 
Onu tanımayan biriyle muhattap olmaktan üzüntüm. Belki sizin de kusurunuz yok. Çok ilgileniyorsunuz şiirle, Türkiye'de de çok uzun süredir yaşamıyorsunuz. Kendisini rahmetle anıyoruz.
 
Eksiliyor diyeyim müsadenizle... Tuncel Kurtiz gibi sanatçılar, böyle duruşu olan sanatçılardan biraz daha eğlence sektörüne kayma var. Eksikliğini çok hissedeceğim bir snaatçı. Bir kez daha kendisi için tanrıdan rahmet dileyerek ve yaptıkları için teşekkür ederek."