Kenan Işık'ı kızdıran soru

Kim Milyoner Olmak İster'i sunan Kenan Işık, yarışmacıya yönelttiği soruya çok kızdı

Kenan Işıkı kızdıran soru
19 Mart 2013 Salı 10:28 tarihinde eklendi, 1.790 kez okundu.

 

ATV’de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster’i sunan Kenan Işık, yarışmacıya yönelttiği 27 Mayıs sorusuyla ilgili "Böyle garip şeyler de var Türkiye Cumhuriyeti tarihinde" yorumunda bulundu.
 
O HAYVAN SORULDU
 
Kim Milyoner Olmak İster’deki yarışmacıya sorulan soru da "Bir cumhurbaşkanının ilk kez yargılandığı Yassıada’da Celal Bayar, Afganistan Kralı’nın hediye ettiği hangi hayvanı satmaktan mahkum edilmiştir?" şeklindeydi. Cevap ise köpek.
 
Sorduğu sorulara ilişkin yorumlarıyla bilinen Kenan Işık, bu soru için de "saçmalık, gariplik, ne günlerden geçmişiz" gibi tepkiler verdi. 27 Mayıs darbesi sonrası Başbakan ve Cumhurbaşkanı’nın yargılandığı Yassıada duruşmalarını eleştiren Işık, "Ne saçma değil mi, bir cumhurbaşkanı hediye edilen bir köpek yüzünden ne diye mahkum edilir ki" diye tepki gösterdi.
 
İşte Kenan Işık’ın ekrandaki o tepkisi;
"Acaba şunu mu anladım, papağan olsa, devlet sırlarını açığa mı çıkarmış olacak. Zaten abes olan bu. Bir cumhurbaşkanı, başka bir cumhurbaşkanının hediye ettiği bir hayvan yüzünden niye mahkum edilir? İnsanı (papağan örneğini kastederek) böyle saçma bir düşünceye bile sevk edebiliyor. Bir mantık arıyoruz yani, niye yargılansın. Ne günlerden geçmişiz Ya Rabbim"
 
İŞTE O KÖPEK DAVASI
 
Afganistan Kralı, Celal Bayar’a çok değerli "Afgan Tazısı" cinsi bir köpek hediye etmiştir. Hayvana bir süre, devlet çiftliğinde bakılmıştır. Daha sonra Celal Bayar bu köpeği Atatürk Orman Çiftliği hayvanat bahçesine 20.000 liraya sattırıp, bu parayla da bir köyde çeşme yaptırmıştır. Cumhurbaşkanı Celâl Bayar ve Tarım Bakanı Nedim Ökmen’in nüfuz ve makamlarını suistimal ederek, kendi çıkarlarına bu satışı yaptıkları iddiası ile açılan davada sanıklar mahkûm olmuşlardır.
 
Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir cumhurbaşkanının yargılandığı ilk davadır.