Kenan Sofuoğlu ODTÜ'de gösteri yaptı

Dünya SuperSport Şampiyonu motosiklet yarışçısı Kenan Sofuoğlu bir içecek markasının düzenlediği organizasyon çerçevesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) gösteri yaptı.

Kenan Sofuoğlu ODTÜde gösteri yaptı
07 Mayıs 2013 Salı 21:38 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

Motor yarışlarında büyük başarılara imza atan Sofuoğlu, aynı yeteneğini motoru ile yaptığı gösteride de ortaya koydu. İzleyenlere heyecanlı anlar yaşatan Sofuoğlu’na motorun arkasına binen birkaç öğrenci de katıldı. 
 
Gösteriden önce ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde öğrencilerin sorularını cevaplayan Sofuoğlu’na Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı da eşlik etti. Motor sporlarına başlamanın kolay olmadığını söyleyen Sofuoğlu, motor sporlarına başlamanın en zor yanının yüksek bütçeler olduğunu belirtti.
 
Motosiklet yarışçısı olmak isteyen birinin öncelikle kendisini göstermesi gerektiğini aktaran Sofuoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Şu anda işler kolaylaşmaya başladı. Türkiye Motosiklet Federasyonu çok iyi çalışıyor. Sıfırdan başlamak çok zor. Çok mesaj ve mektuplar geliyor bana bu konu ile alakalı olarak. Bunu yapmak için devlet olmak gerekiyor. Herkesi elinden tutup bir yere getirmek imkânsız. Benim başlama hikâyem çok enteresan. Ağabeylerim yarışıyordu Türkiye şampiyonasında, ben yarışmak isteyince ailem gerekli görmedi. Zaten iki tane yarışçı vardı, üçüncüye gerek yoktu. Abimin ayağının kırılmasından sonra motosikleti boşa çıkıyor, bunun üzerine ben yarışmaya başlıyorum.

Gerçek anlamda kariyerime Almanya’da başladım. Başlangıç noktasından hala biraz daha gerideyiz. Bakanlıktan 20 tane çocuk motosikleti alınmasını istedim, ama bütçe çıkmadı.”

CİHAN