Kendi gazetesini yalanladı

Hürriyet gazetesi yazarı İsmet Berkan bugün twitter adresinden kendi gazetesinden İsmail Er imzalı çıkan haberi yalanladı.

Kendi gazetesini yalanladı
23 Ağustos 2012 Perşembe 11:57 tarihinde eklendi, 1.021 kez okundu.

 

 
İşte Hürriyet’te yayınlanan İsmail Er imzalı o haber... 
 
Futbolu bilen yönetsin  
 
İletişimden sorumlu yönetici olarak görev yapan Berkan, iki önemli fikir ayrılığına düşmesi nedeniyle ayrıldı.  
1- Futbolu bilenler yönetmiyor. 
 
2- Kurumsallaşma arızalı.
 
BEŞİKTAŞ Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İsmet Berkan görevinden istifa etti. Böylece siyah beyazlı kulüpte, Başkan Fikret Orman yönetimindeki ikinci istifa yaşandı. Daha önce Orman ve ekibinin göreve gelmesinin ardından Beşiktaş’a hizmet etmek için dışarıdan çalışacağını belirten İbrahim Altınsay’ın teklifi, yönetim tarafından kabul edilmişti. Fakat Altınsay, yeni sezon için oyuncu ve teknik adam arayışlarını sürdürürken istifa etmişti. 
Altınsay, siyah beyazlı kulübe futboldan sorumlu olarak gelmişti ve futbolu dizayn edecekti. Başarılı ve genç bir ekip oluşturulması konusunda projeler üretmişti. Ancak isteklerini ve projelerini hayata geçiremeyince yönetim içi çatışmalara neden oldu. Ve daha fazla dayanamayarak bıraktı.
 
İbrahim Altınsay’ın bırakması etkili oldu
 
İBRAHİM Altınsay ile aynı ekipte yer alan yönetici İsmet Berkan’ın istifası da bu olaya tuz biber ekti. Siyah beyazlı kulüpte iletişimden sorumlu yönetici olarak görev yapan Berkan, kurumsallaşma konusunda sorunlar yaşandığını belirterek iki önemli fikir ayrılığına düşmesi nedeniyle ayrıldığını açıkladı:
 
- Futbolu bilenler yönetmiyor.
 
- Kurumsallaşmada arıza var.
 
Yönetim kuruluna geldiği toplantılarda sürekli projeler sunan Berkan’ın, futbolun patronluğuna getirilen Ahmet Nur Çebi ve Tamer Kıran’dan duyduğu rahatsızlık biliniyordu. Berkan yakın çevresine, “Beşiktaş’ta futbolu bilen yöneticiler görev almalı. Kulübü, futbolu bilen insanlar yönetmeli” şeklinde rahatsızlığını dile getirmişti.
 
Üç istifa daha gündeme gelmişti
 
İSMET Berkan’ın ayrıca, Beşiktaş Kulübü’nün iletişim departmanının daha profesyonel ve kulübü zarara sokmayacak şekle sokulması yönündeki isteklerinin kabul görmemesi de istifa nedenlerinin biri olduğu ifade edildi. Siyah beyazlı yönetimde daha önce de kulübün kurumsallaşması içinde sorunlar yaşandığını ileri süren Mesut Urgancılar, Adnan Dalgakıran ve Umut Güner gibi isimlerin istifaları gündeme gelmişti. 
Yönetim Kurulu’na istifasını yazılı olarak 10 gün önce gönderdiğini ifade eden İsmet Berkan’ın istifasının onaylanması için Başkan Fikret Orman’ın Amerika’dan dönmesi bekleniyor.

Medyaradar