Kendi mezarını kazmış

Denizli'de dehşet saçan damat kendi mezarını kazmış.

Kendi mezarını kazmış
02 Nisan 2013 Salı 19:11 tarihinde eklendi, 1.277 kez okundu.

 

Denizli'nin Çal İlçesi'ne bağlı Kabalar Köyü'nde kayınvalidesi Münire Balı ile kayınpederi Aziz Balı'yı av tüfeğiyle başlarından vurarak öldürdükten sonra intihar eden 30 yaşındaki Neşat Tatar'ın, olaydan önce kendi mezarını kazdığı ve çevresine katliam yapacağını söylediği öğrenildi.

Ayrıca Tatar'ın, olaydan bir gün önce Çal Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadesinin alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Balı çifti ile 7 ay önce cezaevinden çıkan Tatar'ın cenazeleri, köyde toprağa verildi.
 
Kabalar Köyü'nde dün saat 13.30 sıralarında meydana gelen olayda, şiddet uyguladığı için evi terk eden eşi 25 yaşındaki Halime Tatar'ı, dönmesi için ikna edemeyen 2 çocuk babası Neşat Tatar, pompalı tüfekle kayınpederi 51 yaşındaki Aziz Balı ile kayınvalidesi 49 yaşındaki Münire Balı'yı başlarından vurarak öldürdü.

Öfkeli damat, daha sonra köy yakınındaki çeşmenin yanında, aynı tüfekle başına ateş edip yaşamına son verdi. Olayın ardından 3 kişinin cesedi otopsi için Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.
 
GÖZYAŞLARI SEL OLDU
 
Balı çiftinin cenazeleri, otopsileri yapıldıktan sonra bugün saat 16.00 sıralarında yakınları tarafından köye getirildi. Köy camisinde düzenlenen cenaze töreni sırasında göz yaşları sel oldu. Neşat Tatar'ın iki çocuğunun annesi Halime Tatar, cenazede güçlükle ayakta durdu. Kılınan cenaze namazının ardından Balı çifti, köy mezarlığında toprağa verildi. Daha sonra ise Neşat Tatar'ın cenazesi, morgtan alınıp köy camisine getirildi. Tatar da kılınan cenaze namazının ardından yine köy mezarlığında toprağa verildi.
 
KENDİ MEZARINI KAZMIŞ
 
Borcunu ödemediği için Çal Cezaevi'ne giren ve 2 ay hapis yattıktan sonra 7 ay önce tahliye olan Neşat Tatar'ın, annesi 53 yaşındaki Şerife Hanım Tatar ve babası 58 yaşındaki Ali İhsan Tatar'a da sürekli şiddet uyguladığı, çiftin oğullarının eve gelmemesi için Çal Cumhuriyet Savcılığı'ndan koruma kararı çıkarttığı belirtildi. 
 
Eşi Halime Tatar'ın da koruma kararı aldırıp baba evine gitmesinin ardından iyice bunalıma giren Neşat Tatar'ın, cinayetten bir gün önce kendi mezarını kazdığı ortaya çıktı. Amcası Mustafa Tatar, "Neşat Tatar'ın babası Ali İhsan Tatar, cinayetten bir gün önce Çal Cumhuriyet Savcığı'na giderek, oğlunun cinayet işleyeceğini, koruma tedbirlerinin arttırılmasını istedi. Savcılık, ifadesinin alınmasının ardından yeğenimi serbest bıraktı.

Cinayetten bir gün önce babasının evine yeniden giden Neşat Tatar, mezarını kazdığını ve katliam yapacağını söylemiş. İki kişiyi öldürüp intihar ettikten sonra mezarlığa gittik ve mezarını kazdığını gördük. Ölüm geliyorum dedi, maalesef devlet önlem almadı. Yeğenim keşke psikolog desteği alsaydı" dedi.
 
Köyde herhangi bir olay çıkmaması için Çal Jandarma Karakolu'ndaki görevli askerler, cenaze esnasında güvenlik önlemi aldı.
 
TÜFEĞİ NEREDEN BULDUĞU ARAŞTIRILIYOR
 
İşsiz olan ve maddi sıkıntı içindeki Neşat Tatar'ın, olayda kullandığı pompalı tüfeğin kendisine ait olmadığı öne sürüldü. Olayla ilgili başlatılan soruşturmayı sürdüren jandarma, Tatar'ın pompalı tüfeği nereden bulduğunu araştırıyor.

DHA