Kendi mobese sistemini kurdular

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Yeşiltepe Mahallesi'nde yaşanan hırsızlık olaylarının artması üzerine vatandaşlar, kendi mobese sistemini kurarak, cadde ve sokakların giriş ve çıkışını kayıt altına almaya başladı.

Kendi mobese sistemini kurdular
02 Mart 2013 Cumartesi 10:45 tarihinde eklendi.

 

Yeşiltepe Mahallesi'nde, bir gecede 5 eve birden giren hırsızlar vatandaşları isyan ettirdi. Mahalle sakinleri Yaşar Doğu Caddesi, Güvercin Sokak ve Budak Sokak'ta ikamet eden ev sahiplerinden topladıkları para ile 4 adet güvenlik kamerası aldı. Kameralar, Yaşar Doğu Caddesi üzerinde bulunan ve her yeri gören iki elektrik direğine takıldı. Şimdi mahalleli, güvenlik kamerası ile hırsızları tespit etmeye çalışıyor. Sokağın giriş ve çıkışı 24 saat kaydedilirken, hırsızların yine evlere girmeye devam etmesi dikkat çekiyor.
 
Yeşiltepe Mahalle Muhtarı Hasan Ergün, ‘’Hırsızlık olayları burada tam 7 yıl önce başladı. Mahallemizin içerisinden otoyol geçiyor. Otoyolun ışıklandırması tamamlanmadı. Hırsızlar araçlarını otoyola park edip, hırsızlık yapıp kaçıyorlar. Birçok vatandaşımız hırsızlardan mağdur oldu.’’ dedi.
 
Mahalle sakinlerinden Mümin Uslu ise hırsızlardan bıktıklarını belirterek, ‘’Mahalle sakinleri, hırsızlık yapanların, önce mahallede bulunan çocukların oynadığı salıncaklara gelip keşif yaptıklarını, sonrasında ise fırsat kollayıp evlere girdiklerini tespit etmiş. Son olarak 5 eve birden giren hırsızlar, kapı önünde buldukları ayakkabı, bot ne varsa çalıp götürmüşler. Biz de para toplayıp mahallenin iki farklı noktasına 4 adet güvenlik kamerası taktırdık. Bunun dışında iki vatandaş da kendi imkânlarıyla evlerinin girişine güvenlik kamerası taktırdı. Bunlardan birisinin evine de iki hafta önce hırsızlar girmişti.’’ açıklamasını yaptı.
 
Mahalle sakinleri, mahallenin içinden geçen otoyolun ışıklandırmasının tamamlanması halinde, hırsızlık olaylarının olmayacağını belirtiyor.

CİHAN