"Kendimize yakışan bir anayasamız olsun"

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, "Anayasa günün ihtiyaçlarına cevap vermiyor, değişmesinde de büyük fayda var. Biz artık ileri bir toplumuz. Kendimize yakışan bir anayasamız olsun." dedi.

Kendimize yakışan bir anayasamız olsun
03 Mayıs 2013 Cuma 21:28 tarihinde eklendi.

 

Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu, bazı programlara katılmak üzere geldiği Sivas’ta Cumhuriyet Üniversitesi tarafından düzenlenen "Türk İdari Yargı Sistemi ve Danıştay" konulu konferansa konuşması olarak katıldı.

Uzun yıllar önce görev yaptığı Sivas’ta Anayasa ve hukuk sistemiyle ilgili konuşan Karakullukçu, anayasanın değiştirilmek istendiğini, günün ihtiyaçlarına cevap vermediğini ve değişmesinde de büyük fayda olduğunu söyledi. Karakullukçu, şöyle devam etti: "1982 anayasasına baktığınızda halkın yüzde 95 evet demiştir ama biz buna razı değiliz. Bu bizim milli irademize uymadığı için razı değiliz. Bir de deniyor ki biz bunu kabul ederken yeterince özgür değildik. Üzerimizde baskı vardı. Salonda şuan 500-600 kişi varız mutlaka bazı noktalarda ayrılabiliriz. Ama çoğunluğun kabul edebileceği ve sosyal ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde, önceden gelişmekte olan ülkeler değerinde denirdi biz bu sınırları çoktan aştık. Biz artık ileri bir toplumuz. Kendimize yakışan bir anayasamız olsun."
 
Konferansın sonunda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Faruk Kocacık tarafından Hüseyin Karakullukçu’ya plaket takdim edildi.

CİHAN