'Kendimizi geliştirmeliyiz'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Feyenoord'u deplasmanda 1-0 yenerek grup lider olarak tur atladıkları maçın ardından konuştu.

Kendimizi geliştirmeliyiz
09 Aralık 2016 Cuma 09:46 tarihinde eklendi.
Tecrübeli teknik adam, galip geldiklerini fakat iyi bir futbol ortaya koyamadıklarını söyledi.
 
 
Grup maçları başlamadan önce Manchester United'ı favori olarak gösterdiğinin hatırlatılması üzerine, "Haklısınız" yanıtını veren Advocaat, "Gerçekçi olmalıyız. Bu maçta iyi olduğumuz tek nokta, galip gelmemizdi. Oyun anlamında kendimizi geliştirmeliyiz. Maç içindeki performansımızdan mutsuzum. Bu grupta 6 maçta 4 galibiyet aldık. Oyuncularım grupta çok iyi performans sergiledi" dedi.
 
 
Hollandalı çalıştırıcı, bu ayın kendileri için kritik olduğunu ve Avrupa Ligi'ne devam etmeyi garantilediklerini dile getirerek, "Yıl sonuna kadar 3 haftamız var. Ay sonunda şampiyonluk yarışı içinde olacak mıyız, onu da göreceğiz" diye konuştu.
 
 
"UEFA Avrupa Ligi'nde finali hedefliyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine de Advocaat, "Herkes şu anda çok ileriye bakmaya başlamış. Şu anda tek bakmamız gereken nokta, önümüzdeki maç. Sezon sonu size nerede olduğumuzu söyleyebilirim. UEFA Avrupa Ligi'nde finali konuşmaya şimdiden başlamayalım. Ligde de 21 maçımız var. Sezon sonu ne kadar ileri gideceğimizi göreceğiz. Hedefimiz 3 kulvarda da ileri gidebilmek" yanıtını verdi.
 
 
Dick Advocaat, sezon başında kendisi için yapılan eleştirilerin hatırlatılması üzerine ise, "Bunu umursamıyorum. Kazanırsanız iyisiniz, kaybederseniz kötü" ifadelerini kullandı.