Kendisini mareşal ilan etti

Kuzey Kore'de babası Kim Jong-il'in ölümüyle devlet başkanı olan Kim Jong-un şimdi de mareşal rütbesi aldı.

Kendisini mareşal ilan etti
18 Temmuz 2012 Çarşamba 10:30 tarihinde eklendi, 3.325 kez okundu.

 

Kuzey Kore'de geçtiğimiz yıl aralık ayında babası Kim Jong-il'in ani ölümüyle devlet başkanlığı görevine gelen Kim Jong-un iki gün önce Genelkurmay Başkanı Ri Yong-ho'yu görevden almıştı.
 
Kim Jong-un, Genelkurmay Başkanı'nı görevden almasından iki gün sonra kendisini mareşal ilan ederek, ordunun başkomutanı olması için önemli bir adım daha atmış oldu.
 
Kuzey Kore devlet ajansı KCNA'da yer alan haberde, üst düzey ordu komutanları ve Komünist Partisi'nin kararıyla Devlet Başkanı Kim Jong-un'a mareşal unvanı verildiği belirtildi
 
Kim Jong-il'e yakın bir isim olarak tanınan Tümgeneral Ri Yong-ho, iki gün önce askeri ve sivil tüm görevlerinden alınmıştı.
 
Karar Tümgeneral Ri'nin görevden alınmasında hastalığı gerekçe gösterilmişti. Tümgeneral Ri'nin görevden alınması sonrası, daha önceden fazla tanınmayan yardımcısı Hyon Yong Chol genelkurmay başkanlığı yardımcılığına atanmıştı.
 
LİDERLİĞİNİ PEKİŞTİRDİ 
Siyasi uzmanlar, henüz 7 ay önce Kuzey Kore lideri olan Kim Jong-un'un mareşal unvanı almasıyla liderliğini pekiştirdiğini belirtti. Uzmanlar, Kim Jong-un'un iktidarını güçlendirmek için Komünist Parti yönetiminde de değişikliğe gideceğini iddia ediyor.

NTV