Kene iki can daha aldı

Tokat ve Amasya'da, kene ısırması ile bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 68 yaşındaki Firdevs Küçük ve 47 yaşındaki Zeycan Ağat, tedavi gördükleri hastanede yaşamlarını yitirdi.

Kene iki can daha aldı
28 Temmuz 2013 Pazar 17:58 tarihinde eklendi.
İstanbul'da oturan ve memleketi olan Tokat'ın Artova İlçesi'ne bağlı Evlidere Köyü'ndeki yakınlarını ziyarete gelen 4 çocuk annesi Zeycan Ağat'ı tarlada çalıştığı sırada kene ısırdı. Birkaç gün sonra rahatsızlanan Ağat, yakınları tarafından Artova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalesinin ardından durumu ağırlaşan Ağat, geçen pazar günü Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak Ağat, burada tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayak bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Cenazesi yakınları tarafından teslim alınan Ağat'ın cenazesi, Evlidere Köyü'nde toprağa verildi.
 
Diğer yandan Amasya'ya bağlı Gümüşhacıköy İlçesi'nde yine kene ısırması sonrası KKKA hastalığına yakalanan ve GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne getirilip tedaviye alınan Firdevs Küçük de bugün yaşamını yitirdi. Küçük'ün cenazesi yakınları tarafından teslim alınarak toprağa verilmek üzere Amasya'ya götürüldü.