Kene ısırdığını söylemedi,öldü

Sivas'ta kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına yakalanan 27 yaşındaki Bayram Dundar tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Kene ısırdığını söylemedi,öldü
27 Haziran 2013 Perşembe 16:32 tarihinde eklendi, 1.489 kez okundu.
Dundar’ın vücuduna yapışan keneyi kendisinin çıkardığı ve hastanede doktora bu konuda bilgi vermediği öğrenildi.
 
Koyulhisar İlçesi’ne bağlı Akseki Köyü Soğanlı Mahallesi’nde yaşayan ve bekar olduğu öğrenilen Bayram Dundar’ı 17 gün önce tarlada çalışırken karnından kene ısırdı. Dundar vücuduna yapışan keneyi kopararak attı. Birkaç gün sonra rahatsızlanan Dundar yakınları tarafından Koyulhisar Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada kendisini kene ısırdığını doktorlara söylemeyen Dundar’a soğuk algınlığı şüphesi ile ilaç yazıldı ve hasta, evine gönderildi.
 
Köyde durumu ağırlaşan Bayram Dundar yakınları tarafından 20 Haziran Perşembe günü Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Burada yapılan ilk muayenede Dundar’ın kene ısırması sonucu bulaşan KKKA hastalığına yakalandığı belirlendi. Acil olarak enfeksiyon hastalıkları servisine yatırılan Dundar, 7 gündür tedavi gördüğü serviste bu sabaha karşı yaşamını yitirdi. Hastane morgunda özel kıyafetli görevliler tarafından ilaçlanarak tabuta konulan Dundar’ın cenazesi yakınlarına teslim edilerek toprağa verilmek üzere köyüne götürüldü.
 
’CAHİLLİĞİNİN KURBANI OLDU’
 
Kardeşinin cahilliğinin kurbanı olduğunu söyleyen ağabeyi Mustafa Dundar, "Kardeşimi tarlada çalışırken kene ısırıyor. Isıran keneyi kendisi koparıp atıyor ve ’Bir şey olmaz’ düşüncesiyle kimseye söylemiyor. Bir hafta sonra ateşlenince götürüldüğü hastanede de doktorlara keneyi söylememiş. Soğuk algınlığı zannedilerek ilaç verilmiş. Köyde daha da çok rahatsızlanınca Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirdik. Burada da yaşamını yitirdi" diye konuştu.

DHA