Kennedy’yi kim öldürdü?

ABD’nin eski başkanı John F. Kennedy’nin ölümünün 50. yıl dönümünde Moskova’da 1961-62 yıllarında görev alan İngiliz diplomat Robert Holmes suikastın arkasında Sovyetler Birliği’nin istihbarat teşkilatı KGB’nin olduğunu iddia etti.

Kennedyyi kim öldürdü?
25 Ekim 2012 Perşembe 11:44 tarihinde eklendi, 2.572 kez okundu.

 

Holmes kaleme aldığı ‘A Spy Like No Other’ (Kimseye Benzemeyen Casus) isimli kitabında tetiği çeken Lee Harvey Oswald’ın arkasında KGB’nin önde gelen isimleri olduğunu iddia ediyor.
 
Serov suikastın beyni
 
22 Kasım 1963’te gerçekleşen olayla ilgili, özellikle Stalin döneminde binlerce insanın sürülmesi ve öldürülmesinden sorumlu tutulan, 1954-58 arasında KGB başkanlığında Macaristan isyanını bastıran ve Küba füze krizi sırasında Sovyet Askeri İstihbarat Servisi’nin (GRU) başında olan İvan Serov; suikastın arkasındaki beyin olarak gösterildi. Eski diplomat, CIA için çalışan Rus Albay Oleg Penkovsy’nin Kennedy suikastiyle aynı yılda kimliğinin ortaya çıkarılarak öldürülmesinin ardından Serov’un kayıplara karışmasının tesadüf olmadığını öne sürüyor. Holmes, Serov’un yanı sıra daha sonra KGB’nin başkanlığına da gelen Yuri Andropov’un da olayla bağlantısı olduğunu iddia ediyor.

Milliyet