Kenti sokağa döken tecavüz

İrlanda asıllı Avustralyalı kadının Melbourne kentinde tecavüz edilerek öldürülmesi kentte düzenlenen gösterilerle protesto edildi.

Kenti sokağa döken tecavüz
01 Ekim 2012 Pazartesi 12:14 tarihinde eklendi.

 

29 yaşındaki Jill Meagher için sokaklara dökülen 30 bin kadar kişi olayın meydana geldiği Sydney Road’da sessizce yürüyerek olayı protesto etti.
 
Sydney Road üzerinde yaklaşık 3 kilometre yürüyen aralarında Türklerin de bulunduğu Avustralyalılar, Meagher’in gittiği kilise ve canlı olarak son kez görüldüğü güvenlik kamerasının bulunduğu iş yerinin önünü çiçeklerle doldurdu.
 
Victoria eyaleti yönetiminden ve federal hükümetten sokaklara daha fazla güvenlik kamerası yerleştirilmesini ve güvenlik önlemi alınmasını talep eden göstericiler, kadına yönelik şiddetin bir an önce durdurulmasını istedi.
 
Gösteriye Avustralyalı Türkler de destek verdi
 
Protestoya katılan Avustralyalı Türkler olayın son derece üzücü olduğunu belirterek, ”umarız bu son olur bu gibi acı olaylar bir daha yaşanmaz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.
 
Gösteriye katılan Türklerden Naime Çevik ”Bilhassa kadın olarak hepimizi çok etkiledi, bugün binlerce kişi katıldı protestoya, önemli olan kadınlara yönelik şiddet olaylarının sona ermesini istiyoruz” dedi.
 
Meagher’in ailesine başsağlığı dileklerini de ileten Türkler, kadına şiddetin sadece Avustralya’da olmadığını hatırlatarak bütün dünyadaki kadına uygulanan şiddetin bir an önce durdurulmasını talep etti.
 
Öte yandan göstericilerin taleplerine ilk cevap Victoria eyalet Başbakanı Ted Baillieu’dan geldi. Baillieu, 3 milyon dolar harcayarak şehrin önemli noktalarına güvenlik kameraları yerleştireceklerini açıkladı.
 
Olay
 
Melbourne’ün Brunswick semtinde 21 Eylül Cuma akşamı, Sydney Road’daki bir barda arkadaşları ile eğlendikten sonra evine gitmek üzere ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan Avustralya Yayın Kurumu (ABC) personeli 29 yaşındaki Meagher’ın cesedi, şehir merkezinden 50 kilometre uzaklıkta bulundu.
 
Meagher’ın cesedinin yeri, Avustralya polisinin, güvenlik kameralarının yardımıyla yakaladığı Adrian Ernest Bayley adlı zanlının itirafları sonucu belirlendi.
 
Polise verdiği ifadede Meagher’ı tecavüz ederek öldürdükten sonra gömdüğünü itiraf eden Bayley, tecavüz ve adam öldürme suçlarından mahkemeye sevk edildi.
 
Kefaletle serbest bırakılma talebi reddedilen Bayley’e verilecek ceza Ocak 2013’ta görülecek duruşmada ilan edilecek.