Kentsel dönüşümde evi yıkılan aileye 300 TL kira yardımı

Malatya’da kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında evi yıkılan hak sahiplerine verilen 250 TL’lik kira yardımı 50 TL artırılarak 300 TL’ye çıkarıldı

Kentsel dönüşümde evi yıkılan aileye 300 TL kira yardımı
03 Temmuz 2013 Çarşamba 16:50 tarihinde eklendi.

Malatya Belediye Meclisi Temmuz Ayı Olağan Toplantısı, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın başkanlığında gerçekleştirildi. 21. Genel Sanayi ve Ticaret Fuarı ile Uluslar arası Kültür Sanat ve Kayısı Festivali nedeniyle toplantının yarıda kesilmesi dolayısıyla, gündemdeki maddelerin görüşülmesi için 4 Temmuz Perşembe günü ikinci birleşimin yapılmasına karar verildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddeler görüşüldü.
Malatya Belediyesi Ulaşım A.Ş.’nin(MOTAŞ) sermaye artırımı talebi kabul edildi. Sermaye artırımından dolayı belediye payı olan 3 milyon 812 bin TL’lik ödemenin yapılması kararlaştırıldı. Toplantıda, 3 mahallede muhtarların ‘bazı sokak isimlerinin değiştirilmesine’ yönelik öneri kabul edildi.

Meclis toplantısında, Ulaşım Planı çerçevesinde yapılacak toplu ulaşım hizmetlerinde kullanılmak üzere borç para alınması konusunda Belediye Başkanı’na yetki verilmesi onaylandı.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, evi yıkılan hak sahiplerine ödenen kira yardımının artırılmasının da görüşüldüğü toplantıda, 250 TL olan aylık kira yardımı miktarının 300 TL’ye çıkarılması kararlaştırıldı.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kentsel Dönüşüm Projesine hız vermek için böyle bir uygulamaya gittiklerini belirtti. Vatandaşlara bir nebze yardımcı olabilmek için yardım miktarını artırdıklarını vurgulayan Çakır, ”Gönül isterki daha çok yardım yapalım ama 5 bine yakın hak sahibi var ve yıllık 4-5 milyon maliyet oluyor. 1200’ün üzerinde evin yıkımını yaptık. Sosyal politika gereği vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu yardımı yapıyoruz. Birçok şehirde, bu uygulama yok. Ama dediğimiz gibi kentsel dönüşümü hızlandırmak, güney kuşak yolunu bir an önce açmak için bu uygulamaya gittik” dedi.


CİHAN