Kenya'da 11 terörist sağ ele geçirildi

Kenya Devlet Başkanı Uhuru Kenyatta, alışveriş merkezine düzenlenen saldırı sonrasında gerçekleşen operasyonlarda 11 teröristin sağ, 5'inin de ölü olarak ele geçirildiğini açıkladı.

24 Eylül 2013 Salı 21:23 tarihinde eklendi.

Konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, saldırıda en az 61 sivilin hayatını kaybettiğini belirten Kenyatta, 6 güvenlik görevlisi ve 5 terörist olmak üzere toplam 72 kişinin bu olaylarda öldüğünü bildirdi.

Kenyatta, patlamalar sebebiyle AVM’nin 3 katının çöktüğümü, içeride toplam kaç terörist ve sivilin öldüğünü henüz tespit edemediklerini açıkladı.

Güvenlik güçlerinin en geç sabaha kadar AVM'yi tamamen kontrol altına alacağını ve son bilgilerin sabah saatlerinde kamuoyu ile paylaşılacağını belirten Kenyatta, “Şimdiye kadar tüm Kenya halkına göstermiş oldukları sabır, anlayış ve yardımdan dolayı teşekkür ediyorum. Kenya’nın çok kültürlü ve çok dinli yapısı bu olaydan dolayı asla zarar görmeyecek." dedi.

Teröristlere karşı üzere dört gün boyunca gayret gösteren polis, asker, özel tim ve gönüllülere çalışmalarından dolayı minnettar olduklarını söyleyen Kenyatta, ölen ve yaralanan tüm insanlar için üzüntüsünü tekrar dile getirdi.


CİHAN