Kereste fabrikasında yangın paniği

Çorum'da kereste fabrikasında çıkan yangın korku dolu anlar yaşattı. İtfaiyenin müdahale ettiği alevler güçlükle kontrol altına alındı.

Kereste fabrikasında yangın paniği
21 Eylül 2013 Cumartesi 22:30 tarihinde eklendi, 1.226 kez okundu.
Çorum-Ankara karayolunun 7 kilometresinde bulunan Varışlar Kereste Fabrikası'nda akşam saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

Fabrikanın arka tarafındaki depo bölümünde başlayan alevler kısa sürede büyüdü. Yangına, Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü arazözleri ile sulama amaçlı kullanılan su tankerleri müdahale etti. Olay yerine YEDAŞ ve Çorumgaz'a bağlı ekipler de gelerek fabrikanın elektrik ve doğalgaz bağlantısını kesti. Trafik polisleri de Çorum-Ankara karayolunda önlem aldı. Yanıcı maddelerin bulunduğu fabrikada alevler metrelerce yükseğe çıktı. Kepçelerin yardımı ile fabrikanın duvarları yıkılarak itfaiye ekiplerinin alevlere daha müdahale etmesi sağlandı.
 
Söndürme çalışmaları sırasında Yasin Ölçer isimli itfaiye eri dumandan etkilenerek hastanelik oldu. Ambulansla Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürülen itfaiye görevlisi tedaviye alındı. 3 saat süren çalışmanın ardından kereste fabrikasındaki yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı. 

DHA