Kerkük'te 78 IŞİD'li öldürüldü

Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçaklarının geçen hafta Kerkük çevresinde bulunan IŞİD mevzilerine düzenlediği 28 hava operasyonunda, 78 IŞİD militanının öldüğü bildirildi.

Kerkükte 78 IŞİDli öldürüldü
17 Ekim 2014 Cuma 14:33 tarihinde eklendi.
Son günlerde Kerkük’e büyük bir saldırı hazırlığı içinde olduğu belirtilen IŞİD'e karşı, koalisyon güçleri hava operasyonlarını da yoğunlaştırdı. Yerel güvenlik kaynakları geçen hafta Fransa ve Amerika Birleşik Devletleri savaş uçaklarının Kerkük çevresinde konuşlanmış IŞİD hedeflerine 28 hava operasyonu düzenlediğini belirtti.
 
Hava bombardımanının Kerkük’ün özellikle Mehtep Halid ve Molla Abdullah bölgelerinde yoğunlaştığını belirten yetkililer, operasyonlarda 78 IŞİD militanının öldüğünü, 125’inin ise yaralandığını ifade etti.
 
Yetkililer, son zamanlarda IŞİD’in Kerkük’e büyük bir saldırı düzenlemek için çevrede yığınak yaptığı bilgisinin alındığını, hava operasyonlarının da bu nedenle yoğunlaştığını belirtti. Bombalanan yerler arasında IŞİD’e ait olduğu tespit edilen binalar, uçaksavar yüklü araçlar ve çok sayıda mevzi bulunduğunu öğrenildi.

DHA