Kerkük'te bilanço ağırlaşıyor

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde dün silahlı bir grup tarafından, istihbarat binasına düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı açıklandı

Kerkükte bilanço ağırlaşıyor
05 Aralık 2013 Perşembe 13:20 tarihinde eklendi.

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde dün silahlı bir grup tarafından, istihbarat binasına düzenlenen saldırıda 11 kişinin öldüğü, 70 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Kerkük'ün Bağdat Yolu üzerindeki istihbarat binasına dün öğlen saatlerinde düzenlenen bombalı ve silahlı saldırının bilançosu belli oldu. İstihbarat binasının büyük bir kısmı kullanılamaz hale gelirken, yakındaki büyük iş merkezi ile içerisindeki 15 dükkan büyük hasar gördü. Bir teröristin yaralı ele geçirildiği çatışmada, 11 kişi de hayatını kaybettiği. Aralarında çocukların da bulunduğu 70 kişinin de yaralandığı açıklandı.

Yaklaşık 3 saat süren çatışmada, teröristler ağır silahlarla ve canlı bombalarla binayı ele geçirmeye çalışmıştı. Saldırıya karşılık veren Kerkük güvenlik güçleri, sonunda teröristleri püskürtmeyi başarmıştı. Çatışmanın yanı sıra bombanın patlama anı da saniye saniye kameralara yansımıştı.


CİHAN