Kesim tünelinde canlı tatbikat

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş., kurban kesimiyle ilgili son hazırlıklarını tamamladı.

Kesim tünelinde canlı tatbikat
10 Ekim 2013 Perşembe 18:05 tarihinde eklendi.
Alibeyköy kesim alanında kurbanlıkların nasıl kesileceğini bir boğa üzerinde yapılan tatbikatla basın mensuplarına gösterildi.
 
Belediyenin kesim ekipleri, kurbanlıkların daha hijyen ortamda ve pratik olarak kesilmesi gerektiğini belirtti. Bir boğa önce kesim tüneline alınıp çevrildi. Boğanın başının tünelin dışına çıkması üzerine bir kasap tekbir getirip boğayı kesti. Kesim ekipleri ardından zincirlerle kaldırdığı boğanın derisini yüzüp parçadı.
 
"KESİM ÜCRETİNE ZAM YOK: 250 TL"
 
Tatbikattan sonra basın mensuplarına konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. Genel Müdürü Dinçer Çetintaş, "Vatandaşlarımızın daha hijyen bir ortamda kurban ibadetini yerine getirmesi için bu sene 3 merkezde kurban satış kesim noktası kurduk.
 
Bu noktalarda yaklaşık 3 bin 500 hayvan keseceğiz. Bu sistemle en fazla 4 dakikada bir kurban kesilip paketlenmiş şekilde vatandaşımıza teslim edilmiş olacak. Bu sistem Avrupa'da ve Türkiye'de en modern kesim şekli. Geçen sene olduğu gibi bu sene de kesim ücreti olarak 250 TL alınacak" diye konuştu.

DHA