KESK davası Ankara'da başladı

KCK soruşturması kapsamında Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen'in de aralarında bulunduğu, 22’si tutuklu toplam 72 sendika üyesinin yargılandığı davanın ilk duruşması başladı.

KESK davası Ankarada başladı
10 Nisan 2013 Çarşamba 12:11 tarihinde eklendi.

 

Ankara Adliyesi’nde görünen davada KESK üyeleri hakkında, "PKK/KCK silahlı terör örgütü''ne üye oldukları ve silahlı terör örgütü adına faaliyette bulundukları suçlamasıyla 7 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Açılan davanın ilk duruşması 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı.

Duruşma öncesinde KESK üyeleri adliye önünde toplanarak, arkadaşlarına destek verdi. ‘KESK’e dokunma’ dövizleri taşıyan grup, üyeleri çeşitli sloganlar attı. Eyleme bazı CHP ve BDP’li vekiller de destek verdi. 
 
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul yaptığı açıklamada konfederasyona yönelik yapılan operasyonları eleştirdi. Tombul, "Bir taraftan ‘ileri demokrasi’ nutukları atılırken diğer taraftan ülkemizin hızla tek adam diktasına doğru sürüklenmek istendiği çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Sırtını 12 Eylül faşist askeri darbe anayasasına yaslayan AKP iktidarı, her geçen gün daha da otoriteleşen faşizan düzenine muhalefet eden herkesi ‘potansiyel terör suçlusu’ olarak görüyor." dedi. 
 
 Tombul’un ardından bazı yabancı grup temsilcileri de söz aldı. Açıklamaların ardından KESK Başkanı Lami Özgen ile eyleme katılan vekiller duruşma salonuna girdi. Eylemci grubun adliye önündeki bekleyişi ise sürüyor. 
 
 
 
 
 
 

CİHAN