Kıbrıs açıklarında 'soğuk savaş'

Türk donanmasının Kıbrıs Rum Kesimi’nin doğalgaz sondaj platformunun yer aldığı bölgede tatbikat yapmasının hemen ardından Rus donanmasına bağlı savaş gemileri Kıbrıs’a geldi.

Kıbrıs açıklarında soğuk savaş
16 Temmuz 2012 Pazartesi 17:17 tarihinde eklendi, 1.426 kez okundu.

 

Rus donanmasına bağlı 3 savaş gemisinin Kıbrıs-Suriye arasında bulunduğu, bir fırkateynin dün Rum kesimindeki Limasol limanından ikmal yaptığı belirtildi.
 
Rum basını, Türkiye’nin İsrail’in Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini yakından izlediğini, hareketliliğe Rusların da katılmasıyla bölgede tansiyonun arttığı yorumunu yaptı.
 
Rus donanmasına bağlı fırkateynin ilk kez Limasol limanına geldiğini ve yaklaşık 200 askerin karaya çıktığını bildiren Rum gazeteleri, 3 Rus savaş gemisinin Kıbrıs’la Suriye arasında görev yaptığını belirtti.
 
Rum kaynaklara göre, önümüzdeki günlerde Rus savaş gemilerinin sayısı artacak ve Suriye kıyılarında toplam 11 ile 15 Rus savaş gemisi bulunacak. Kıbrıs-Suriye arasında konuşlanmış mevcut 3 gemiye Cebelitarık’tan Doğu Akdeniz yönünde seyreden Rus Kuzey Deniz donanmasına bağlı filo da eklenecek.
 
5 İSRAİL GEMİSİ DEVRİYEDE 
Bölgede 5 İsrail gemisinin Suriye açıklarında devriye gezdiği de biliniyor. Rumlar, Türkiye’nin uzun bir süredir 4 savaş gemisiyle Rumların doğalgaz sondajı yaptığı bölge yakınlarında bulunduğunu, yalnız Rumların değil İsrail’in de faaliyetlerini yakın takibe aldığını iddia ediyor.
 
Rum kaynaklar İsrail donanmasının Ege’deki Milos adasının kuzeyinde, Yunanistan’la birlikte icra edeceği planlı tatbikatın Türkiye tarafından yakından izleneceğini belirtiyor.

NTV