Kıbrıs’ta Tüp Bebek

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan kişilerin en çok başvurduğu yöntemlerden ilki olan tüp bebek tedavisi hakkında artık pek çok bilgiye sahibiz.

Kıbrısta Tüp Bebek
28 Nisan 2018 Cumartesi 11:00 tarihinde eklendi, 1.972 kez okundu.

Doğal yollardan bebek sahibi olamayan kişilerin en çok başvurduğu yöntemlerden ilki olan tüp bebek tedavisi hakkında artık pek çok bilgiye sahibiz. Eski dönemlerde, tıp henüz bu denli ileri değilken doğal yollardan hamile kalamayan çiftler için bur durum evlilik birliğinin zedelenmesine dahi neden olabiliyordu. Oysa son yıllarda tıp alanında yapılan çalışmalar çiftlerin çocuk hasretlerine son vererek birçok yöntemle çocuk sahibi olabilmeyi kolaylaştırdı.

 

Kıbrıs, tüp bebek tedavisinde gelişmiş teknolojisi ile tam bir başarı sağlayarak her ülkeden kişinin ilk tercihi arasında yer alıyor. İleri teknoloji yöntemleri uygulanan Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisi aynı zamanda yüksek oranlarda yakalanan başarı ile de perçinlenmiş oluyor. Tüp bebek tedavisinin zaman ve sabır isteyen bir yöntem olması ve ilk denemde başarının yakalanmak istenmesi bu alanda seçilecek merkezin de önemini arttırıyor. İleri teknolojiye sahip laboratuvarlarda gerçekleştirilen işlemler ile sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek de mümkün hale gelmiş oluyor. Sadece kadında, sadece erkekte ya da her ikisinde de sorun görülmesi tüp bebek tedavisi için bir engel değil. Farklı tedavi yöntemleri ile son verilebilecek bu durum için en ideal merkezler Kıbrıs’taki tüp bebek merkezleri oluyor.
 

Türkiye’de ve dünyanın pek çok yerinde yasal olmadığı bilinen ama çiftler için umut kaynağı olan cinsiyet seçimi, yumurta donasyonu ve sperm donasyonu gibi işlemlerin de Kıbrıs’ta tüp bebek merkezlerinde yasal olduğu bilinmektedir. Sperm kalitesinin düşüklüğü ya da sperm olmaması sebebiyle çocuk sahibi olamayan, evli olmadığı halde çocuk isteyen kişilerin tercih ettiği Kıbrıs’taki tüp bebek merkezleri, kişilerim evlat özlemlerini de sona erdirmiş oluyor. Sperm bankalarından elde edilen kaliteli ve istenilen özelliklere sahip olan sperm örnekleri sayesinde sperm sayısı yeterli olmayan erkekler baba olma şansı yakalarken, evli olmadığı halde çocuk sahibi olmak isteyen kadınlar da sperm bankaları sayesinde dilediği özelliklere sahip sperm hücrelerine sahip kişilerin spermlerini kullanarak anne olabiliyorlar.
 

Spermin yeterli olduğu fakat yumurtanın yeterli olmadığı durumlarda başvurulan yumurta donasyonu da pek çok ülkede yasal olmadığı halde Kıbrıs’taki tüp bebek merkezlerinde uygulanmaktadır. Yumurta vericileri için öncesinde uygulanan geniş tahliller sonrasında oluşabilecek tüm olumsuzlukların önüne geçerken aynı zamanda hamile kalması imkansız kadınlar için de tam bir umut ışığı olmaktadır.
 

Çiftlerin Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisini seçmesinin pek çok nedeni var. Bunların ilki yasal olarak kolaylıklar sağlanması olsa da bu tedavi süreci boyunca yorulan çiftler hem tatil hem de hayallerine ulaşmanın tadını çıkartıyorlar. Tedavi sürecinde stresin yaşanmaması, tedavinin olumlu sonuç vermesi açısından oldukça önemli.

 

Embriyo dondurma, sperm dondurma, PGT, tüp bebek, sperm donasyonu, yumurta donasyonu, embriyo donasyonu, taşıyıcı annelik gibi işlemlerin gerçekleştirildiği Kıbrıs’ta hayalleriniz gerçeğe dönüşecek. Çok dilli hasta destek ekibi sağlayan Kıbrıs’ta, tüp bebek tedavisi için tüm soruların cevabına rahatlıkla erişmeniz de mümkün olacak. Kişiye özel olarak hazırlanan tedavi protokolleri sayesinde genel geçer tedaviler değil, kişiye özel farklılıkların gözetildiği tedavi yöntemleri kullanılarak istenilen başarının üst seviyede yaşanması sağlanıyor. Donör ihtiyacı gereken durumlarda uygun donörün bulunması için uzun sürelere ihtiyaç duyulmuyor. Geniş donör havuzuna sahip olan Kıbrıs, bu anlamda beklentileri karşılamak adına gerçek bir hazine. İleri yaştaki kadınların anne olma ihtimallerinin düşük olduğu herkesçe biliniyor. Kıbrıs’ta tüp bebek tedavisi gören kadınlarda ise bu oran üst sıralarda yer alıyor. Hasta gizliliği sağlayan Kıbrıs’ta artık herkes anne baba olma şansına rahatlıkla sahip olabilecek.